09:40 Haaksbergen - aangepast om 10:03

Nieuwe trainsters jeugd ZV Scholtenhagen

HAAKSBERGEN – Na 15 jaar stopt zwemtrainer Rudie Damhuis bij zwemvereniging ZV Scholtenhagen. Zijn opvolgers zijn Amber Achterhuis en Michelle Smit. ,,Deze twee fanatieke, jonge dames gaan de jongste jeugd begeleiden tijdens het basiszwemmen”, aldus Jorrit ten Asbroek namens het bestuur van ZV Scholtenhagen.

Rudie Damhuis is begonnen als trainer bij de heren onder de 19 en is daarna naar de jeugdteams gegaan. Toen het tijd was voor een nieuwe uitdaging nam hij het basiszwemmen onder zijn hoede om de jongste jeugd de technieken van zwemmen en waterpolo vanaf het begin goed aan te leren. ,,Nu is het tijd voor andere dingen dan zwemtraining geven”, laat Damhuis weten, die samen met zijn vrouw graag  van de camper mag genieten. ,,We willen meer reizen, waardoor ik niet wekelijks aan de badrand kan staan.”

Amber Achterhuis is 24 jaar, gediplomeerd KNZB- trainer en zwemt haar hele leven al. ,,Van het diplomazwemmen ben ik gelijk door gegaan naar wedstrijdzwemmen.” Sinds haar 15de geeft ze training en is altijd betrokken geweest bij het verenigingsleven.

Michelle Smit is 23 jaar en afgestudeerd leerkracht in het basisonderwijs. Vanaf haar 16de stond ze naast Rudie aan de badrand. ,,Daarna ben ik alleen de jeugdteams gaan doen.” Ze heeft het scholentoernooi medegeorganiseerd, is W-official en coach. De twee dames hebben zin in hun nieuwe taak. ,,De eerste weken willen we samen aan de badrand staan. Dit is voor de communicatie het best. We gaan kijken naar wat de kinderen nodig hebben van ons om stappen te maken.” Jorrit ten Asbroek geeft aan het jammer te vinden dat een klasbak als Damhuis stopt. ,,Maar we snappen en respecteren zijn keuze. Rudie heeft veel voor de vereniging betekend.” Meer op www.zvscholtenhagen.nl.