09:59 Haaksbergen - aangepast om 10:00

Nieuwe Truike voor Allô Jannaô

HAAKSBERGEN – Kyra Asbroek is de nieuwe Truike van de Haaksbergse Revue. Zij volgt Marli van Sark op in deze rol bij Allô Jannaô.

En dat is een leuk nieuwtje van de Haaksbergse Revue na minder leuk nieuws dat de voorstellingen maart volgend jaar werden geschrapt wegens corona. De rol van Truike zal vanaf nu vertolkt worden door Kyra Asbroek (32). Hoogste tijd om haar aan het publiek voor te stellen.

Kende je de revue al?

,,Ja, de revue ken ik al van kleins af aan. Mijn tante Els heeft vroeger een bijdrage geleverd aan de kledinggroep en ik herinner me dan ook een avondje uit naar de revue met de hele familie in de Bouwmeester. Enkele jaren later besloten een paar vriendinnen te gaan dansen bij de revue en sindsdien zit ik elke voorstelling trouw in het publiek. Maar dansen is niet aan mij besteed. Toneel ligt mij meer. Toen opperde iemand: dan speel je toch Truike? We lachten er wat om. Maar na de laatste show met Marli van Sark als Truike speelde het weer in mijn hoofd. Zou ik dat kunnen? Zou dat wat zijn? Toen heb ik Karin van Sark (regisseur) gevraagd of ze nog op zoek waren naar een nieuwe Truike. De rest is inmiddels geschiedenis…”

Je bent docent Nederlands. Is het niet lastig om dan te spelen in een stuk dat volledig in streektaal wordt opgevoerd?

,,Ik moet eerlijk bekennen dat mijn Twents niet vloeiend klinkt. Maar ik ben er wel mee opgegroeid en kan het zeker goed verstaan. Waarschijnlijk pak je zoiets wel op als je veel in contact komt met de taal, bijvoorbeeld tijdens repetities. Ik zie dit als een mooie uitdaging.”

Wat zijn je verwachtingen van deze rol?

Het is best wel raar om nu te worden voorgesteld als Truike, terwijl er door corona geen revue zal zijn. Toch verwacht ik dat áls het allemaal weer kan er een mooie show neergezet wordt. Ik kijk er zeer naar uit om daar deel van uit te mogen maken.”

Omdat er komend seizoen geen revue Allô Jannaô is, wat beelden van het toneelgezelschap dat veel Haaksbergenaren iedere keer weer een heerlijke avond bezorgt.

(Nieuwe leden zijn overigens altijd welkom bij de Haaksbergse Revue. Kijk op www.haaksbergserevue.nl of neem contact op via revue@outlook.com).

Foto: De ‘nieuwe Truike’, Kyra Asbroek