12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:31

Nieuwe Twentse reis-app GOAN! gelanceerd

Eerst Regiotaxi-gebruikers, later heel Twente

GOAN! is dé nieuwe reis-app voor Twente. Vanaf woensdag 16 juni kunnen Regiotaxi-reizigers er al mee aan de slag, want dan wordt GOAN! voor die doelgroep gelanceerd. De komende periode wordt gebruikt om te kijken hoe zij met de app gaan reizen, zodat de app nog verder verbeterd kan worden. Later dit jaar komt GOAN voor heel Twente beschikbaar.

De Twentse reis-app GOAN! zou al eerder gelanceerd worden, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Paul Pietersen van Qarin Tranzer is blij dat het nu eindelijk zover is. “We hebben de app samen gemaakt met acht Twentse gemeenten. GOAN! is de nieuwe manier van reizen voor alle Twentenaren, met speciale opties voor Regiotaxi-gebruikers. Een reis-app waarmee mensen zelf kiezen hoe ze reizen. Met de bus, trein, deelfiets, deelscooter, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer. GOAN! geeft reizigers voor alle reizen een advies op maat. Zo kom je snel en slim op iedere bestemming.”

Later dit jaar heel Twente

In eerste instantie wordt de nieuwe Twentse reis-app gelanceerd voor maar liefst 5.500 Regiotaxi-gebruikers uit de acht deelnemende gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. “Het is voor ons heel waardevol om te zien wat deze groep reizigers vindt van de app”, aldus wethouder Peppelman van gemeente Haaksbergen. “Die opmerkingen nemen we mee bij het finetunen van GOAN!. Later dit jaar komen we met een brede campagne voor gebruik van GOAN! door de overige Twentenaren. Oók voor de inwoners van Haaksbergen.”