10:45 Haaksbergen - aangepast om 10:46

“NoaberMuziek Haaksbergen is écht voor iedereen!”

Supergezellig huiskamerfestival op zondag 11 december

HAAKSBERGEN – NoaberMuziek 2022 staat in de startblokken. Zondag 11 december vanaf 12:00 uur wordt Haaksbergen weer getrakteerd op een supergezellig huiskamerfestival. Met voor elk wat wils, van rock en blues tot luisterliedjes en klassiek. De speciale festivalkrant wordt volgende week huis-aan-huis bezorgd.

Na editie één in 2019 bleef het stil in 2020. Vorig jaar was er een speciale versie in De Kappen. “Een prachtig alternatief. Maar dit keer is NoaberMuziek weer écht zoals bedoeld: een huiskamerfestival”, verzekeren Gerdie Freriksen en Violette Vis namens het projectteam van zeven vrijwilligers. Gedreven door enthousiasme, passie voor muziek en de oprechte instelling iets te willen doen voor de hele Haaksbergse samenleving. “We hebben er extra veel zin in! Het is genieten van muziek en gezelligheid. En laat mensen vooral géén drempel voelen om een huiskamer binnen te stappen. NoaberMuziek is écht voor iedereen.”

Even wat cijfers… Het festival speelt zich af in 35 huiskamers in vele soorten en maten. Vooral woningen, maar ook winkels, het kerkje in Buurse en de Ariënsschool, tijdelijk thuis voor ontheemden. Met 3 optredens per adres zit je in totaal op 100 miniconcerten van elk een half uur. En bij volle bezetting heb je het wel over ruim 3000 bezoekers. Kortom: NoaberMuziek Haaksbergen doet ertoe.

Huiskamers en muziekacts zijn aan elkaar gekoppeld. De NoaberMuziek festivalkrant valt volgende week in de bus. Hierin stellen alle muziekacts zich voor. Ook is een handig overzicht opgenomen van wie-speelt-op-welk-adres. “Zodat je van tevoren kunt aankruisen welke optredens je wilt bezoeken. De locaties zijn duidelijk herkenbaar aan de gele vlaggetjes en het makelaarsbord met ‘Noabermuziek’.” De aftrap is om 12:00 uur bij Het Bakkershuis. Daarna zwermen muziekfans uit richting huiskamers. Rond 17:00 uur is het weer verzamelen, in Het Hagen. Voor de slotact en de Noaproat voor het publiek en alle betrokkenen.