12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:38

Nu al vraag naar lokale horecacheque voor feestdagen

HAAKSBERGEN – Als in ieder huishouden in Haaksbergen één iemand de ‘Haaksbergen Lokaal Loyaal Cheque‘ in de z’n schoen of onder de Kerstboom vindt, zou dat de lokale horeca een geweldige boost geven. ’t Is maar een idee. Vanaf deze week is de ‘Haaksbergen Lokaal Loyaal Horecacheque’ voor 15 euro verkrijgbaar.

Het idee komt uit de koker van de Stichting Gezamenlijke Horeca Haaksbergen dat het jaarlijkse proefevenement Hoksebarge Preuft organiseert. Het is één van de vele plaatselijke ondernemersinitiatieven die overal in het land ontstaan om de lokale economie overeind te houden. Met name de horeca heeft het zwaar te verduren en in Haaksbergen waren de collega’s het afgelopen week dan ook  snel met elkaar eens dat ze als Hoksebarge Preuft – club voor het einde van het jaar nog iets leuks op touw moesten zetten. ,,Iets waar iedere Haaksbergenaar iets aan heeft en waar de uitbaters van cafés, eetcafés, restaurants en andere horecaondernemers inkomsten uit krijgen. Het is de ‘Haaksbergen Lokaal Loyaal Cheque‘ geworden, laten de initiatiefnemers weten en alle deelnemers van Hoksebarge Preuft doen mee.

De cheque kost 15 euro en is naar keuze in alle vermelde horecagelegenheden te verzilveren. Dat kan tijdens de coronacrisis bij afhaal gelegenheden, maar de cheque blijft geldig als de horeca straks weer gasten mag ontvangen.”

Krachten  bundelen

De ‘Haaksbergen Lokaal Loyaal cheque’ valt onder het motto ‘Samen Sterk’ De deelnemers van Hoksebarge Preuft hebben hun krachten vorige week gebundeld voor de lancering van een grote publieksactie vlak voor de feestdagen. ,,Om zo deelnemers van het evenement te steunen in deze bijzondere en vooral zware tijden voor de horeca.”

Zelf kiezen

Het mooie van deze cheque is dat de ontvanger zelf kan kiezen bij welke horecazaak de cheque wordt besteed. Particulieren kunnen de cheque aanschaffen als Sinterklaas- of kerstgeschenk, verjaardagcadeau of gewoon als leuke attentie.  Voor bedrijven kan het een leuk relatiegeschenk, Sinterklaas- of kerstattentie voor de medewerkers zijn.

Verkooppunten

Op de cheque staan alle gelenheden vermeld waar deze geldig is, alsmede op de Facebookpagina Horeca Haaksbergen en Hoksebarge Preuft. De verkooppunten zijn: Café Dwars in St. Isidorushoeve,  Café Winkelman in Buurse, Café Zeezicht in Haaksbergen en Steakhouse Buffalo Bill in Haaksbergen. Meerdere cheques afnemen als kerstattentie of relatiegeschenk? Bel 053 5726768 en de cheques worden persoonlijk  bezorgd.

Cheques zijn te besteden bij:  Cafe Dwars, Cafe Zeezicht, Cafe Winkelman, ijssalon Paul Wilderink, Eetsalon Menzing, Grand Cafe Centraal, sirtaki, Buffalo Bill,  De Oude Molen, Eetcafé De Kornuiten, Restaurant Evers, Live Cooking, Notarishoes en de  Hooge Esch (Buurse).