12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:09

Onder 23 competitie start dit seizoen bij HSC’21

HAAKSBERGEN – Het nieuwe onder-23 team van HSC’21 is afgelopen week begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit team vervangt komend seizoen het tweede elftal. Ook de trainer schuift door, Bas Groot Wesseldijk neemt deze selectie onder zijn hoede.

De competitie voor teams tot 23 jaar beleeft komend seizoen zijn primeur. De achtergrond voor de introductie van deze tussenlaag is het verkleinen van de stap van de jeugd naar het eerste elftal. De overgang van de huidige oudste jeugd (onder-19) naar de hoofdmacht is vaak te groot.

HSC’21 is altijd voorstander geweest van deze competitie, ook omdat de reserve hoofdklasse, waarin het tweede elftal speelde weinig uitdaging bood. HSC’21 reeg daarin de kampioenschappen aaneen. Aan de ene kant natuurlijk leuk, maar het tekende ook de sportieve bloedarmoede van deze afdeling.

De onder-23 competitie zorgt naar verwachting voor een grotere sportieve uitdaging. De indeling is gedaan op basis van de prestaties van de onder-19 en HSC’21 komt uit in Divisie 2. De exacte indeling is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zijn onder meer Excelsior’31, HHC Hardenberg, ATC’65 en NEO de tegenstanders. De poules bestaan uit acht clubs en er zijn twee volledige competities per seizoen met tussentijds promotie en degradatie. Omdat het een jeugdteam is speelt dit team zijn wedstrijden op zaterdagmiddag. De basis van de selectie wordt gevormd door spelers die het afgelopen seizoen speelden in het tweede elftal en in O19-1. Daarnaast wordt het team aangevuld met zeven talenten die van buitenaf zijn gekomen. De selectie bestaat uit: Chiel Rietman (Bon Boys), Bram van Eerden (2e), Dyon Veurink (2e), Michael Prinsen (Almere City FC), Sem Nijhof (O19), Kaleab Sanderman (Bon Boys), Thomas ter Braack (2e), Tyrese Bogarde (O19), Wessel Boerhof (O19), Kars Zwiers (SC Markelo), Martijn van Beek (2e), Onur Arslantas (Barbaros), Patrik Csóh (O19), Thijmen Vörös (O19), Annouar Fawzi (2e), Cas Menzing (2e), Faisal Toryalai (Rigtersbleek), René Kuijpers (SC Markelo).