13:24 Haaksbergen - aangepast om 10:28

Ondernemers luisteren naar ideeën van leerlingen

Tweede editie AdoptIDee Haaksbergen

HAAKSBERGEN – In navolging van het grote succes van vorig jaar is de tweede editie van AdoptIDee in Haaksbergen van start gegaan. Haaksbergse ondernemers laten zich inspireren door creatieve basisschoolleerlingen, waarbij circa 300 kinderen actuele probleemstellingen van twaalf ondernemers op creatieve wijze gaan oplossen.

Op woensdag 29 juni presenteren de kinderen samen met de bedrijven hun superideeën tijdens de AdoptIDee marktplaats aan het brede publiek. De Haaksbergse einddag vindt plaats op 29 juni bij De Kappen. Tussen 10.30 en 11.30 uur is iedereen welkom om je te laten inspireren door de echte creatievelingen. “Graag nodigen wij (groot)ouders, familie en andere geïnteresseerden uit”, meldt de organisatie.

AdoptIDee is een innovatief onderwijsconcept en koppelt kinderen uit groep 6, 7 en 8 aan lokale ondernemers met een innovatie-uitdaging. Deze ondernemers maken gebruik van de creativiteit van basisschoolkinderen.
AdoptIDee ondersteunt de kinderen met eigen lesmateriaal waarbij ze onder meer leren hoe ze een videopitch moeten maken. Carine Giesbers van Stichting AdoptIDee: “Dit is de tweede editie in Haaksbergen. Na de coronaperiode kunnen we dit jaar een editie organiseren waarbij fysieke contactmomenten zoals een pitch in de klas en het bedrijfsbezoek weer mogelijk zijn. De feestelijke einddag is de kers op de taart voor alle deelnemers. Een ware happening. Door de oplossingen te presenteren aan het brede publiek, leren de kinderen ook pitchen, wat in mijn ogen een belangrijke competentie voor de toekomst is.”

Stichting AdoptIDee brengt het onderwijs en bedrijfsleven samen door kinderen uit groep 6, 7 en 8 na te laten denken over echte innovatie-uitdagingen van bedrijven. “Door kinderen uit groep 6, 7 en 8 na te laten denken over ‘echte’ innovatie-uitdagingen van bedrijven komen zij al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en daaraan gerelateerde werkgebieden.”, aldus stichting AdoptIDee.

Kijk op www.adoptidee.nl voor meer info.