12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:49

Online pokerkampioenschap Haaksbergen de lucht in

HAAKSBERGEN – Het ONK pokeren komt naar Haaksbergen. Het online ONK welteverstaan. En dat is populair in coronatijd. Wie de wedstrijd wint is online pokerkampioen van Haaksbergen en tegelijkertijd winnaar van één van de 78 voorrondes van het ONK. En dat geeft weer recht op deelname aan de halve finale.

Op dinsdag 12 Januari gaat het Online Pokerkampioenschap van Haaksbergen om 19.30 uur de lucht in. De online voorronde telt een paar honderd deelnemers en die spelen het spel op de mobiele app Pokerrrr 2.

Deze gratis app is te downloaden op de mobiele telefoon of tablet. Wie het lukt om kampioen van een van de deelnemende plaatsen te worden, plaatst zich  voor de halve finales. Die strijd gaat om een plek in de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Alle twaalf provincies tellen een aantal plaatselijke kampioenschappen en iedereen kan zich voor elke wedstrijd online aanmelden. ,,Je kunt de halve finale ook op andere manieren bereiken dan alleen het winnen van een online voorronde door bij de beste 5 procent van een online voorronde te eindigen. Op die manier ben je gekwalificeerd voor één van de kwart finales”, laat de organisatie op haar site weten.

,,Deze kwartfinales kun je ook bereiken door het behalen van 2 Online Wildcards.”