21 aug - 09:00 Haaksbergen - aangepast om 21:27

Ontmoetingsbijeenkomsten Vrouw & Autisme

In juni organiseerde de Noaberpoort de eerste ontmoetingsbijeenkomst voor vrouwen met autisme. Acht vrouwen deelden hun ervaringen. Hoewel ze allemaal verschilden in achtergrond, in leefsituatie en ook in hoe zij autisme beleven, vonden zij bij elkaar veel herkenning en erkenning. Er ontstond behoefte om deze ontmoeting voort te zetten en uit te breiden. Daarom worden er drie vervolgbijeenkomsten gepland, waarvan de eerste op donderdag 5 september is.

Veel vrouwen met autisme zullen niet snel ergens naartoe gaan als dat niet perse nodig is, uit angst voor overprikkeling. Daarom is een veilige, rustige en prikkelarme avond erg belangrijk. Binnen de groep worden ervaringen besproken en worden er tips uitgewisseld over hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan. Naast het delen van ervaringen is er ook ruimte voor een andere invulling van de avond, zoals een lezing of themabespreking.

Aanmelden

De ontmoetingsbijeenkomsten vinden plaats op de eerste donderdagavond van de maand. De eerste bijeenkomst is op donderdag 5 september, van 19.30 tot 21.30 uur in het zaaltje naast de Maranathakerk aan de Enschedesestraat 14 in Haaksbergen. De kosten bedragen 2 euro per bijeenkomst. Er is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Meer info of aanmelden? Neem dan contact op met Denise Bijen. Dat kan via info@noaberpoort.nl of (053) 573 45 89. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/vrouw-en-autisme.