12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:09

Ook in de herfst (na)genieten van asperges

=HAAKSBERGEN – Wij horen u denken: asperges, asperges: dat is toch een lekkernij in het voorjaar? Klopt. Wij als Lionsclub Haaksbergen melden ons nu ook niet bij u om ze aan de man en vrouw te brengen. Integendeel: u herinnert u vast en zeker onze zeer succesvolle actie, die we in het voorjaar voor het eerst hebben gehouden. Hierbij hebben we zowel particulieren als bedrijven willen interesseren voor deze goede-doelen-actie, die bestond uit een compleet verzorgde maaltijdbox voor 2 personen. En wat een succes is het geworden! Door het koude voorjaar konden we helaas slechts een beperkt aantal boxen uitleveren, maar dit heeft wel het mooie bedrag van ruim 5.500 euro opgeleverd!

Deze prachtige opbrengst komt ten goede aan 2 goede doelen. Vorige week werden de donaties overhandigd.

“Stichting OOC Camino”, een kort geleden opgerichte organisatie met als doel de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten te helpen handhaven of te verbeteren. De stichting heeft vestigingen in Haaksbergen en Boekelo. Zij hebben voor hun menslievende werkzaamheden het mooie bedrag van 3.780 euro ontvangen.

“Een appeltje in het landschap” heeft ten doel Haaksbergen mooier, groener en gezonder te maken door het aanplanten van fruitbomen op verschillende openbare plekken in de gemeente Haaksbergen. Van de opbrengst kan elke Haaksbergenaar volgend jaar profiteren. Hiertoe werd een cheque overhandigd van 2.220 euro.

Beide donaties werden vrijdag 8 oktober door de president van de Lionsclub Haaskbergen aan vertegenwoordigers van beide goede doelen overhandigd.

Volgend voorjaar gaan we een vervolg geven aan deze asperge-actie. Daarbij rekenen we graag op uw medewerking om dit  tot een nog groter succes te maken. Zodat we in Haaksbergen binnenkort ook kunnen spreken van een Voorjaarsklassieker, maar dan op culinair gebied. Wij als Lionsclub gaan onze uiterste best doen ervoor te zorgen dat u in 2022  kunt rekenen op  een smakelijk voortzetting met oog voor de dan geldende goede doelen.