12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:35

Op de step; ben zo blij dat ik hem heb…

HAAKSBERGEN – Het Assink lyceum activeert leerlingen op school op bijzondere ritjes op de step. De afgelopen tijd zag je ze kris kras door het Haaksbergse buitengebied steppen.

De afgelopen periode hebben de leerlingen van de Van Brakelstraat wel heel bijzondere gymlessen gehad. Samen met de docenten zijn er verschillende prachtige routes gemaakt op een zogenoemde kickbike-step door Haaksbergen. Sommige leerlingen wisten nog niet dat Haaksbergen zo mooi was. ,,Steppen is intensief, maar de mooie plaatjes onderweg maken alles goed”, laat sportdocent Patrick Noordink weten. Het initiatief is tot stand gekomen door de samenwerking van de Buurtsportcoach en docenten bewegingsonderwijs van Het Assink lyceum.  Ook tijdens pauzes en tussenuren wordt er aan de Van Brakelstraat van alles georganiseerd. Vanuit Skillz jongerenwerk zijn er activiteiten op de dinsdag en de donderdag zoals opblaasbare voetbalvelden, work-outs en outdoor games. De sportdocenten van de locatie hebben het veld bij de school veranderd in een plek die uitnodigt tot bewegen. ,,Naast de leerlingen zijn er ook verschillende docenten die het prettig vinden om naar buiten te gaan en deelnemen aan sporten en spellen”, weet Noordink. ,,Zo proberen we met elkaar te genieten van de mooie periodes in de buitenlucht en bewegen te stimuleren.”

De komende dagen zijn de steps nog te gebruiken door leerlingen en er zullen dus nog vele mooie routes volgen. De leerlingen van de Bouwmeester gaan de komende periode op pad.

(Foto’s: Het Assink Lyceum).