12 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:29

Op zoek naar een passende herbestemming 

HAAKSBERGEN – Welke herbestemming krijgt het kantoorgebouw van Odink & Koenderink aan de Parallelweg. Dat is momenteel de vraag na de verhuizing van het bedrijf. Zoals bekend verrijzen er nieuwbouwwoningen op deze locatie aan de Parallelweg. Maar het historische kantoorgebouw blijft bestaan. Voor het karakteristieke pand wordt nu een herbestemming gezocht.

 De Historische Kring Haaksbergen nodigt iedereen uit om ideeën te melden. Pasgeleden was er al een open dag waarbij belangstellenden een kijkje konden nemen. Zeker 150 belangstellenden hebben het karakteristieke pand bezocht. Wethouder Scholten onthulde het grote spandoek bij het kantoorpand. Op dit spandoek vraagt de Historische Kring Haaksbergen hulp bij het zoeken naar een passende herbestemming voor dit gemeentelijk monument. De wethouder ondersteunt deze oproep van harte. “Herbestemming is de mooiste oplossing voor een goed behoud van dit gemeentelijk monument”, aldus Scholten. Voor de uitgebreide fototentoonstelling, de fotoalbums en doorlopende filmvoorstelling was veel belangstelling. Met regelmaat werden medewerkers op de foto’s herkend en zagen oud-collega’s elkaar weer terug. Ook zijn er al tips binnengekomen. “Velen hadden goede tips voor een passende herbestemming. Suggesties voor een B&B of hotel, een restaurant, werk- en kantoorruimte voor ‘start-ups’ tot appartementen voor één persoon voor starters en jongeren, enzovoort. 

De ‘gouden tip’ is nog niet gehoord”, zo laat de de Historische Kring Haaksbergen weten. Belangstellenden kunnen ideeën melden via: info@historischekringhaaksbergen.nl