12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:46

Op zoek naar Schilderman

HAAKSBERGEN – Hij was aanhanger van de ‘Amsterdamse School’ en verspreid in Haaksbergen zijn panden van zijn tekentafel te vinden. We hebben het over architect wijlen Antoon Schilderman. De Historische Kring Haaksbergen houdt op dinsdag 29 september een bijeenkomst over Schildermans invloed in het Haaksbergse dorpsbeeld.

Antonius Johannes Schilderman (Lattrop 31 december 1894) overleed op 1 februari 1980 in Haaksbergen. Zijn ‘erfenis’ is hier prominent aanwezig;  panden, ontworpen door Schildermans Amsterdamse school-stijl, haal je er zo uit. Als lid van het kerkbestuur van de St. Pancratiusparochie en lid van het schoolbestuur van die parochie, was de architect nauw betrokken bij het lokale maatschappelijke leven. De Historische Kring nodigt belangstellenden uit voor een informele bijeenkomst op dinsdag 29 september in de Richtershof (aanvang 20.00 uur) om van gedachten te wisselen over het  ‘Project Schilderman’. De projectgroep bestaat uit Han ten Dam, Willy Ottink, Nico Spit en Clemens Wentink.

Reserveren

Door de huidige beperkende coronamaatregelen is er plek voor slechts een beperkt aantal gasten. Belangstellenden kunnen reserveren met een mailtje naar info@historischekringhaaksbergen.nl. Een bericht achterlaten in de postbus van de HKH, Markt 3, 7481 HS Haaksbergen is ook een mogelijkheid.

Foto: Onder meer aan de Werfheegde staat een aantal karakteristieke erkerwoningen van architect Antoon Schilderman.