11:22 Haaksbergen - aangepast om 11:24

Open dag Brandweer Twente kazerne Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Na een aantal jaren zonder open dagen, is het zaterdag 30 april weer mogelijk. Brandweer Twente houdt van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Haaksbergen aan de Parallelweg 2. Die dag staan de deuren van de kazerne open en kan het grote publiek een kijkje nemen in het leven van de brandweer. 

2022 is een feestelijk jaar voor de kazerne Haaksbergen. De brandweer bestaat hier dit jaar 300 jaar. Om dit bijzondere jubileum te vieren organiseert de brandweer samen met de gemeente in 2022 meerdere festiviteiten. Daarnaast is de brandweer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Reden genoeg om een open dag te organiseren”, aldus Klaas Reuvers, kazernecoördinator van Haaksbergen. 

Programma
De open dag wordt geopend door burgemeester Welten: “Brandweer Haaksbergen heeft al 300 jaar een belangrijke plek in onze gemeenschap. Gemotiveerde vrijwilligers, dat is de kern van ons korps. Daar zijn we erg trots op.” Om 10.00 uur zal de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaatsvinden en ook daarin heeft de burgemeester een belangrijke rol. In en rondom de kazerne laat de brandweer de hele dag door diverse demonstraties zien. 

Bezoekers kunnen kijken naar diverse brandweervoertuigen, zowel oud als nieuw. Onze collega hulpdiensten zijn er ook. “We hebben natuurlijk ook aan de kinderen gedacht”, laat Klaas Reuvers weten. “Kom vooral kijken wat er allemaal te doen is. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom.”

Meer informatie is te vinden via www.werkenbijbrandweertwente.nl.