23 sep - 09:43 Haaksbergen - aangepast om 09:44

Opwarmer voor Special Olympics 2022

G-voetbal toernooi bij VV Haaksbergen

Zaterdag 25 september komen G-voetballers uit Zuid- en Oost-Nederland naar Haaksbergen. Dan zijn namelijk de Pre-games, als opwarmer voor de Special Olympics Nationale Spelen die van 10 tot en met 12 juni 2022 in Twente plaatsvinden. De voorbereidingen zijn in volle gang en de mouwen worden flink opgestroopt.

De gemeente Haaksbergen mag het G-voetbal toernooi organiseren. Wethouder Antoon Peppelman steekt zijn trots niet onder stoelen of banken: “Sporten is belangrijk voor iedereen, juist ook voor mensen met een beperking. Naast alle gezonde effecten van lichaamsbeweging zorgt sporten er ook voor dat je anderen ontmoet en je midden in de samenleving staat. Wij zijn ook trots op het noaberschap dat de lokale voetbalverenigingen hebben laten zien. VV Haaksbergen en HSC’21 zijn gevraagd om het toernooi te organiseren, maar alle vijf Haaksbergse voetbalverenigingen hebben hun medewerking toegezegd. Die saamhorigheid past helemaal bij Haaksbergen. Iedereen doet mee!”

De sporters en coaches komen zaterdag in actie op het terrein van VV Haaksbergen. Publiek is daar van harte welkom. Dit evenement zal hiermee ook een groter publiek kennis laten maken met de mogelijkheden die het sport- en recreatiepark Groot Scholtenhagen te bieden heeft. “VV Haaksbergen is een club met een lange geschiedenis met G-voetbal”, aldus Peter Horn, bestuurslid van VV Haaksbergen en coördinator G-voetbal. De oudste club van Haaksbergen vindt het belangrijk om de deuren open te zetten voor iedereen die wil sporten. Horn ziet dat het de doelgroep veel plezier geeft en dat is waar ze het voor doen. “Wij zien Pre-Games als dé start om passend sporten zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Dat meer mensen een steentje bijdragen. Dat hoeft niet financieel te zijn, maar simpelweg helpen of komen kijken”.

Op zaterdag 25 september om 9.00 uur vindt de openingsceremonie plaats in het FBK Stadion in Hengelo, daarbij is natuurlijk een rol weggelegd voor het Olympisch vuur. Om 11.00 uur begint het toernooi op de velden van VV Haaksbergen en iedereen is van harte welkom om de sporters aan te moedigen. De prijsuitreiking zal om ongeveer 14.30 uur plaatsvinden.

Kom kijken naar de G-sporters op het terrein van v.v. Haaksbergen, Scholtenhagenweg 44. Vanaf 25 september gelden de nieuwe Coronaregels. Voor het binnengaan van sportkantines is een coronatoegangsbewijs verplicht. Kijk ook op
www.specialolympics2022.nl.