18:15 Haaksbergen - aangepast om 13:19

Oud-Haaksbergenaar 65 jaar getrouwd in Australie

HAAKSBERGEN-AUSTRALIË
Oud-Haaksbergenaar Johan Waanders (90) emigreerde in 1953 naar Australië.  Johan werd in 1930 geboren in de Veldmaat, zijn ouderlijk huis stond wat nu heet Maatweg 11 nabij het spoor.  De familie Waanders bestond uit 12 kinderen: zeven jongens en vijf meisjes. Vier van zijn broers zijn inmiddels overleden de overige broers en zussen leven nog. Op 24 juli 2020 is Johan 90 jaar geworden! De heenreis naar Australië, ging per boot en duurde 8 weken.

Op de boot, leerde Johan zijn vrouw (Wil Melenhorst ) kennen. In Australië werden ze opgevangen door Pater Maas, die zorgde voor onderdak. Johan heeft direct na aankomst van allerlei werkzaam-heden gedaan met als tegenprestatie kost en inwoning, dat ging in die tijd zo.
Op 30 juli 1955 zijn ze getrouwd en gingen ze in Traralgon (Victoria) wonen. Johan en Wil kregen zeven kinderen, 16 klein- en 12 achter-kleinkinderen.
Johan heeft tot aan zijn pensioen gewerkt als elektro-monteur en later als chef-monteur.

In hun vrije tijd doen Johan en Wil vrijwilligers werk, klussen ze bij de kinderen of gaan ze met hun camper op reis door Australïë.
In de loop der jaren zijn ze meerdere keren op vakantie terug gegaan naar Nederland, verschillende broers en zusters hebben de reis naar Australië gemaakt om te zien waar ze wonen.