12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:04

Ouderen ontmoeten elkaar in de Jordaan

De ontmoetingsgroepen voor Haaksbergse ouderen zijn een groot succes. Wekelijks ontmoeten ouderen elkaar bij bijvoorbeeld De Kappen en de BonBoys. Daar kunnen ze meedoen aan een activiteit, zoals samen bewegen of een spelletje doen en sluiten ze de ochtend af met een warme maaltijd. Omdat deze groepen vol zaten, is afgelopen zomer een nieuwe groep gestart bij de Jordaan. Op woensdag 20 oktober was de officiële opening door wethouder Antoon Peppelman.

Door corona heeft de officiële opening even op zich moeten laten wachten. “We wilden eigenlijk vorig jaar al beginnen, maar door corona konden we elkaar helaas een tijd niet ontmoeten”, vertelt ouderenwerker Ton Harmsen. “Gelukkig konden we afgelopen juli eindelijk starten met deze nieuwe groep. We zijn super trots op het resultaat, vandaar dat we de groep nog graag officieel wilden openen.” De opening werd verricht door wethouder Peppelman. “Ik ben erg blij dat wij deze ontmoetingsgroep samen met de woningcorporatie en zorgpartners in Haaksbergen mogelijk hebben gemaakt. Ontmoeting en verbinding zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Daarom is het mooi om te zien dat met de hulp van vrijwilligers er in de Jordaan iedere dag wel een activiteit is om aan deel te nemen.”

Volwaardige keuken

Samen eten is een belangrijk onderdeel van de ontmoetingsgroepen. “Er was echter geen volwaardige keuken om een warme maaltijd klaar te maken voor de deelnemers”, geeft Harmsen aan. “Domijn en de gemeente Haaksbergen staken de koppen bij elkaar en hebben samen met steun van het Oranjefonds de keuken mogelijk gemaakt. Daar zijn we ontzettend blij mee.” De keuken is inmiddels volop in gebruik. “Van soep tot stamppot. Onze vrijwilligers maken er wekelijks de lekkerste maaltijden klaar waar de ouderen vervolgens samen van kunnen genieten”, aldus de ouderenwerker.

Welke ontmoetingsgroepen zijn er?

De Noaberpoort organiseert verschillende ontmoetingsgroepen voor Haaksbergse ouderen. Op dit moment kunnen ouderen deelnemen aan ontmoetingsactiviteiten bij De Kappen, de Bon Boys, de Trefkoel in Buurse, ’t Meuken in Sint Isidorushoeve, HSC’21 en de Jordaan aan de Vincentstraat. Wilt u meer informatie over de ontmoetingsgroepen of als vrijwilliger aan de slag? Neem dan contact op met Ton Harmsen, via t.harmsen@noaberpoort.nl of 06 – 8354 6186.