12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:05

Paasvuur Hola in rook op

HAAKSBERGEN – Geplande evenementen zijn massaal afgelast en dat geldt ook voor de Paasvuren. Bij Hola ging het aangeleverde hout deze week in de hens. ,,Volgend jaar maar weer”, luidt bij zo’n beetje alle paasvuren het credo.

Vrijwilligers waren al een paar zaterdagen druk in de weer om het brengen van hout in goede banen te leiden. Hier en daar verschenen al aardige brandstapels. Maar op veel plekken zijn zo ook alweer weg. In St. Isidorushoeve koos men ervoor het inmiddels ingebrachte hout weg te werken nu dat nog mogelijk was. Bouwers van Hola kozen ervoor de boake in de buurtschap Langelo Honesch maandag in de hens te steken, met instemming van de gemeente en onder toezicht van de brandweer. Wat restte was een smeulende berg as, die er eigenlijk pas op Tweede Paasdag had moeten liggen. Voor veel organisaties is dit na het schrappen van de paasvuren door de droogte van vorig jaar opnieuw een fikse tegenvaller. ,,Met het verschil dat we nu op tijd maatregelen kunnen nemen en geen kosten hoeven maken voor het opruimen van de hele houtstapel.”

Foto: De smeulende asresten van de paasboake van Hola in het weiland op de hoek Molenveldweg – Watermolenweg. Maandag werd het aanwezige hout aangestoken omdat de paasvuren dit jaar niet doorgaan.