23 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:10

Padeltennis hot, twee banen erbij

HAAKSBERGEN – Tennisvereniging TVV Veldmaat gaat nog eens twee padelbanen aanleggen. Twee jaar na de ingebruikname van de eerste baan is deze nieuwe tak van de tennissport zo explosief gegroeid dat ze in de Veldmaat niet langer meer uitkunnen met die ene baan laat voorzitter Gé Blokvoort weten.

,,De sport was voor corona al mateloos populair en overal zag je padelbanen als paddenstoelen uit de grond schieten op tennisparken. Tijdens corona is de animo alleen maar gegroeid omdat tennissen een van de weinige sporten was die gewoon door konden gaan.” TVV Veldmaat zag het ledental de afgelopen periode dan ook fors stijgen van 260 naar 400 leden. ,,Waaronder een groot percentage padeltennissers”, geeft Iwan Drupsteen aan, zelf een ervaren enthousiast speler van de nieuwe tennisvariant op de Greune. ,,Je weet het van tevoren nooit, maar dat we aan die ene baan niet voldoende zouden hebben, zat er al snel aan te komen.” Komende maandag wordt er tijdens de algemene ledenvergadering besloten over het plan van twee extra banen.

Bestuurslid Irma Aalbers van TVV Veldmaat verwacht dat de leden met de plannen zullen instemmen, omdat iedereen die regelmatig op de baan komt ziet dat het volloopt. ,,Om leden en huurders van de baan padel te kunnen bieden, moeten we wel uitbreiden. Het werkt niet als je een week van tevoren al moet reserveren om een keer te kunnen spelen.” Bovendien, zo schetst voorzitter Blokvoort, gaan de eigen leden morren als de baan teveel bezet is door niet leden. ,,En we willen ook niemand voorrang geven omdat we met de aanleg van de eerste padelbaan hebben gezegd dat Haaksbergen hier welkom is voor het padeltennis. Die afspraak staat en willen we ook blijven nakomen.”

Blokvoort benadrukt nog maar eens dat padel geen lokkertje voor leden van andere verenigingen moet zijn om bij TVV Veldmaat lid te worden. ,,Iedereen mag hier lid worden. Maar we hebben destijds in deze voorziening  geïnvesteerd voor iedere Haaksbergenaar die wil gaan padellen. Dat er onder die 140 nieuwe leden een aantal jeugdlid is, wil niet zeggen dat we op de stoel van Park Grintenbos gaan zitten. Dat is de club van de jeugdopleiding en dat moet zo blijven.”

Iwan Drupsteen voorzag als geen ander wat padel teweeg zou brengen toen de eerste blauwe baan achter glas op de Greune werd aangelegd. ,,Ik denk dat we leden maandag niet eens het belang van een tweede en derde baan hoeven uit te leggen. De hele vereniging is erbij gebaat, ook de tennissers. 140 nieuwe leden betekent een enorme boost voor de club waar iedereen van mee profiteert. Als we er maandag een klap op kunnen geven en de vergunningaanvraag verloopt naar wens, dan hopen we einde van dit jaar baan 2 en 3 in gebruik te nemen.” TVV Veldmaat gaat zich vervolgens buigen over uitbreiding van het clubhuis. ,,Ook dat is hard nodig. Daarom gaan we er alvast over nadenken hoe we dat aanpakken.”

(Foto: TVV Veldmaat)