13:37 Haaksbergen - aangepast om 13:39

Plannen Antonius en Den Hof ontvouwd tijdens open huis

REKKEN – De Initiatiefgroep Behoud Antonius Rekken (IGBAR) verzorgt op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli een open huis voor iedereen die geïnteresseerd is in de plannen die er liggen met betrekking tot de voormalige kerk, het aangrenzende oude kerkhof en dorpshuis Den Hof.

Op vrijdag 2 juli is men welkom in de Antonius tussen 10.00 en 20.30 uur en op zaterdag 3 juli tussen 10.00 en 13.00 uur. Sinds begin dit jaar is het oudste monumentale gebouw van Rekken niet meer in gebruik als kerk en een nieuw op te richten stichting wordt eigenaar. Het is daarnaast de bedoeling dat Den Hof een woonbestemming krijgt en haar functie als dorpshuis verliest. De Antonius zal een deel van deze functies op termijn gaan overnemen, is het plan.

De voormalige protestantse kerk en het karakteristieke dorpshuis zijn gelegen in het oudste deel van Rekken. De huidige kerk is gebouwd in 1889, nadat de oorspronkelijke kapel (uit de 14e eeuw) na een blikseminslag afgebrand was. Midden 17e eeuw kreeg het gebouw de bakstenen toren, die nog altijd fier overeind staat. Kerk en toren zijn beide afzonderlijk rijksmonumenten.

Tijdens het open huis worden de bezoekers geïnformeerd over de plannen door de leden van de initiatiefgroep en op vrijdag tussen 10.00 en 16.00 zijn daarnaast studenten van de Saxionopleiding Interior and Design aanwezig om toelichting te geven bij de ontwerpen die zij gemaakt hebben op verzoek van de initiatiefgroep. De Antonius is gevestigd aan de Lindevoort 20 in Rekken. De entree is uiteraard kosteloos en de koffie en thee staat klaar.