14:49 Haaksbergen - aangepast om 14:49

Politie Berichten Haaksbergen week 11/12

Vrijdag 17 maart 2023
Zag een politieagent omstreeks 16.30 uur dat een 39 jarige automobilist uit Eibergen over de N18 reed. Het was de politieagent bekend dat de 39 jarige bestuurder geen geldig rijbewijs heeft.  De 39 jarige man werd dezelfde dag nog uitgenodigd aan het politiebureau te Winterswijk om een verklaring af te leggen. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Kreeg de politie het verzoek om naar de grens bij Buurse te gaan, alwaar de Duitse politie bij een Nederlandse verwarde man stond. Bleek te gaan om een 61 jarige man uit Zenderen, die thuis bleek te horen op een zorgboerderij. De 61 jarige man werd meegenomen naar de politiepost te Haaksbergen, aldaar werd hij opgehaald door zijn begeleiding.

Kreeg de politie meldingen van overlast door jongeren bij het Museum Buurtspoorweg en in een leegstaand gebouw aan de Parallelweg. De jongeren werden niet meer aangetroffen, wel zal de politie de komende tijd in samenwerking met de handhaving van de gemeente en jongerenwerkers extra toezicht gaan houden.

Zaterdag 18 maart  2023
Werd er melding gedaan door een 58 jarige inwoner uit Haaksbergen dat hij in De Hoeve op zijn fiets was aangereden door een automobilist. De kentekenplaat was van de auto gevallen en de automobilist was vervolgens doorgereden.  De fietser had geen schade of letsel, maar vond het vreemd gedrag van de automobilist om door te rijden. Aan de hand van het kenteken heeft de politie contact gehad met de 52 jarige bestuurster uit Haaksbergen die was doorgereden. Zij gaf aan niet gemerkt te hebben dat zij de fietser had geraakt en bij thuiskomst attendeerde een buurtbewoner haar erop dat de kentekenplaat van haar auto ontbrak. Beide partijen hebben onderling contact met elkaar gehad om het uit te spreken.

Zondag 19 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 12.00 uur de melding dat op de Kolenbranderweg al sinds 09.00 uur een auto stil zou staan met de alarmlichten aan. Door de politie werd geconstateerd dat de auto midden op de rijbaan stond en deze werd voor de veiligheid in de berm geduwd. Ook werd er contact gelegd met de houdster van de auto. Zij gaf aan in de ochtend pech gehad te hebben en had haar voertuig daar laten staan om na werktijd de ANWB in te schakelen.

Maandag 20 maart 2023
Kwam een 58 jarige inwoonster van Haaksbergen aan de politiepost om aangifte te doen van diefstal van haar e-bike. Deze was zojuist weggenomen aan de Doctor Prinsstraat thv de Action. Betrof een grijsgroene Gazelle Orange twv 2900 euro. De fiets was met sleutel en kettingslot afgesloten. Het kettingslot lag nog op de plek waar de fiets had gestaan. De fiets heeft zwart-grijze fietstassen met blauwkleurige binnenzijde. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Dinsdag 21 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 21.45 uur het verzoek om te gaan naar de afrit N18 Haaksbergen. Daar zou een voertuig met lopende motor half op het talud van de afrit staan. Omstanders hadden het voertuig uitgezet. De bestuurder was nergens meer te bekennen. Door een bergingsbedrijf werd het voertuig afgesleept. Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie de melding dat de eigenaar van het voertuig, een 42 jarige man uit Neede, aan de Rondeelweg stond. Hij vertelde een ongeluk te hebben gehad en dat zijn auto in de sloot lag. Bleek dat de 42 jarige man de drugs GHB had gebruikt.  Gezien de verstreken tijd van ruim 1,5 uur en dat GHB relatief snel uit het bloed is, werd er door de politie geen bloedonderzoek verricht. De 42 jarige man werd door de politie thuis afgezet en hij zou contact opnemen met zijn begeleiders van Mediant.

Woensdag 22 maart 2023
Las een inwoner uit Haaksbergen op de site van de Tubantia dat er een plofkraak aan de Haaksbergerstraat in Alstätte had plaatsgevonden. Hij had in de nachtelijke uren gehoord, dat een auto ontzettend hard bij hem door de straat reed. Daar waren camerabeelden van. Door de politie werd een nader onderzoek ingesteld.

Donderdag 23 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 07.50 uur de melding om te gaan naar de Scholtenhagenweg. Aldaar had een persoon zich gedoucht. Uit de douchekop was volgens hem een zuur gekomen, waardoor zijn huid in de brand stond. Ook de brandweer werd aangestuurd. Ter plaatse gekomen bleek de melder spoorloos verdwenen te zijn. Even later kreeg de politie de melding dat de persoon zich in het centrum van Haaksbergen ophield. Bleek een 54 jarige verwarde man uit Haaksbergen te zijn. Hij wilde naar de kelder van het gemeentehuis want daar was hij stralingsvrij. De 54 jarige man werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne om daar beoordeeld te worden door de crisisdienst. Bij het overbrengen naar Borne had de 54 jarige man het nog over een chip onder zijn borst en dat Amerika deze chip afluisterde. Na beoordeeld te zijn in het arrestantencentrum werd de 54 jarige man in een ambulance overgebracht naar de Helmerzijde te Enschede. In de ambulance maakte hij echter de riemen los en ging in gevecht met een verpleegkundige en een politieagent. De ambulance werd stopgezet op de vluchtstrook van de A35. Nadat de 54 jarige man in de boeien was geslagen ging de ambulance met prio 1 verder om hem af te leveren bij de Helmerzijde.

Zag de politie omstreeks 22.45 uur over de Goorsestraat een auto rijden met meerdere oranje led lampen aan de voorzijde. Bleek te gaan om in totaal tien oranje lampen, die aan de voorzijde oranje licht uitstraalde. Ook in beide koplampen was een oranje lamp weggewerkt, twee in de grill en zes in de bumper. Bleek dat de 19 jarige bestuurder uit Neede in 2022 door de politie was gecontroleerd met blauwe flitsers in de grill. De lampen waren toen verwijderd met als notitie dat de bestuurder de volgende keer een proces-verbaal kon krijgen. Kennelijk had de 19 jarige bestuurder uit Neede niets geleerd en werd er nu een bekeuring opgemaakt. Aangegeven werd dat de oranje lampen verwijderd moesten worden en dat de politie in Neede in kennis werd gesteld.

Kreeg een 73 jarige inwoonster van Haaksbergen een WhatsApp bericht op haar telefoon met de tekst; “Hoi mam mijn telefoon is gevallen, kun je mij even een WhatsApp bericht sturen”. De 73 jarige vrouw had gelijk door dat er sprake was van oplichting. Zij heeft het telefoonnummer geblokkeerd en de politie in kennis gesteld voor nader onderzoek.

Bron: Politie Haaksbergen