09:25 Haaksbergen - aangepast om 09:25

Politie berichten Haaksbergen week 42/43

Vrijdag 21 oktober 2022
Tussen 16:00 uur en 16:45 uur werd aan de Spoorstraat een fiets gestolen. De fiets stond gestald bij een supermarkt en het betrof een Pegasus, Premio Evo 5.

Vond er in de nachtelijke uren een incident plaats bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt Enschede. Toen de politie in gesprek was, bemoeide een net 18 jarige uit Haaksbergen zich met dit gesprek. Zij wilde wat vragen maar kwam niet echt uit haar woorden door overmatig alcoholgebruik. Ook beledigde zij de politie, waarop zij kon plaatsnemen in de politieauto en overgedragen werd aan haar ouders in Haaksbergen.

Zaterdag 22 oktober 2022
Vond er om 21.30 uur een aanrijding plaats tussen een snorfietser en een fietser. De 41 jarige bestuurder van de snorfiets uit Haaksbergen was duidelijk onder invloed van alcohol. Deze werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede, alwaar ook een bloedonderzoek plaatsvond.

Kreeg de politie om 20.45 uur de melding om te gaan naar de Oleander, daar zouden een groep jongeren met vuurwerk op het huis van melder hebben geschoten. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en de jongeren werden met vuurwerk aangetroffen in de wijk. Deze hebben hun excuus aangeboden bij de bewoner aan de Oleander. De jeugdagent van de politie Haaksbergen werd in kennis gesteld voor de verdere afhandeling.

Vond er om 18.45 uur een snelheidscontrole met de lasergun plaats op de nieuwe N18 te Haaksbergen. Een 58 jarige automobilist uit Haaksbergen reed 176 km/u, terwijl daar maximaal 100 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de 58 jarige werd ingevorderd.

Kreeg de politie om 15.24 uur de melding om te gaan naar de Spoorstraat, aldaar zou een man aan het schreeuwen zijn en wellicht in een psychose zitten. Door de politie werd een 63 jarige bewoner uit Haaksbergen aangetroffen die continue aan het schreeuwen was en zwaar onder invloed van alcohol was. De politie heeft hem naar huis gebracht en een bon gegeven voor openbare dronkenschap.

Zondag 23 oktober 2022
Tussen 20:00 uur en 01:00 uur werd een fiets gestolen, die gestald stond bij de bushalte aan de Hengelosestraat ter hoogte van het tankstation Tinq. Betrof een multicycle herenfiets.

Werd een 44 jarige man uit Veendaal aangehouden op de nieuwe N18. De 44 jarige had eerst een aanrijding veroorzaakt in Enschede, waarna hij was doorgereden om vervolgens een ongeval te veroorzaken op de N18. Daarbij had hij de vangrail geraakt en was in de berm beland. De 44 jarige testte positief op alcohol en drugs. Aan het politiebureau te Enschede vond er een ademanalyse en bloedonderzoek plaats. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 24 oktober 2022
Kreeg de politie de melding dat iemand bedreigd en mishandeld zou worden aan de Metaalstraat. Door de politie werd er bemiddeld.

Dinsdag 25 oktober 2022
Zou een minderjarige winkelboef zijn aangehouden in een winkel aan de Spoelsterstraat. Ter plaatse was te zien dat een 11 jarige vuurwerk uit de verpakking had gehaald en her en der in zijn zakken had gestopt. Was de laatste tijd vaker gebeurd in de winkel en daarom werd de politie in kennis gesteld. De 11 jarige werd door de politie naar huis gebracht en zijn ouders werden in kennis gesteld. Gezien zijn leeftijd kon er geen strafrechtelijke of Halt afdoening plaatsvinden.

Meerdere meldingen van vuurwerkoverlast in de gemeente Haaksbergen.

Woensdag 26 oktober 2022
Melding dat de picknicktafel in de brand werd gestoken door 8 a 10 jongeren t.h.v. de Hibbertstraat. De politieauto moest uit Delden komen en er werd geen jeugd meer aangetroffen. Betrof de tafeltennistafel, lagen kranten en tijdschriften op welke in de brand waren gestoken.

Melding van een dronken man op een bankje aan de Klaashuisstraat. Bleek te gaan om een 63 jarige bekende van de politie, die de laatste tijd iets te veel in beeld komt. De 63 jarige had een geopend blik bier bij zich en had naar eigen zeggen een liter bier achter de kiezen. Blik bier werd leeggegooid door de politie en een bon werd uitgeschreven voor openbare dronkenschap. De 63 jarige werd naar huis gestuurd en gewaarschuwd dat hij bij een 2e melding zijn roes mag uitslapen in het arrestantencentrum in Borne.

Melding gaslek Goorsestraat t.h.v. tankstation. Ter plaatse was de brandweer er al. Betrof een gaslek in de hoofdleiding. Door stratenmakers een pin ingeslagen. Enexis was er ook en inzet van de politie was niet meer nodig.

Kreeg de politie de melding om te gaan richting de Buursestraat i.v.m. een onwel persoon welke mogelijk van het talud was gevallen. Beneden het talud trof de politie een 51 jarige inwoner uit Haaksbergen onder haar fiets aan, die niet aanspreekbaar was. De 51 jarige werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede

Donderdag 27 oktober 2022
Kwam een 67 jarige met haar partner naar de politiepost Haaksbergen om melding te doen van poging bankhelpdeskfraude. Zij verklaarde dat zij werd gebeld op haar mobiele telefoon. Degene die belde zou “Eelco Hoekstra” heten. Hij klonk als een Nederlander van rond de 25-40 jaar oud, een vertegenwoordigerstype. De man had een vlotte babbel, maar bleef netjes. De 67 jarige moest haar bankrekening controleren, omdat er iemand een lening had aangevraagd op haar rekening. De 67 jarige heeft hierop ingelogd om te kijken, maar zag dat er niks was veranderd. Vervolgens heeft ze direct weer uitgelogd.

Bron: Politie Haaksbergen