16:41 Haaksbergen - aangepast om 16:41

Politie berichten week 29/30

Dinsdag 14 juli 2020
Bleek dat op de Hibbertstraat een 22 jarige man uit Haaksbergen nog een geldboete had openstaan van bijna 600 euro.

Deed aan de Hondelink iemand zich voor als een medewerker van Essent en vroeg of hij in de meterkast mocht kijken ivm een landelijke verlaging. Dit vond men niet goed. En later kwam men erachter dat men helemaal geen energie ontvangt van Essent.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een huissleutel, vijf fietssleutels, een spacescooter, een hooverboard en een step aan de Lijsterbes.

Woensdag 15 juli 2020
Werd er ingebroken in een woning aan de Huurnerhof waar men aan het renoveren was. Voornamelijk gereedschap werd weggenomen.

Vond er een insluiping plaats aan de Van Heemskerckstraat. Er werd niets weggenomen en het bleef bij een poging. Signalement van de dader; Blanke man, leeftijd achter in de 20, ongeveer 185 cm lang, blauw jasje , blauw petje, wat rond gezicht, geen gezichtsbeharing.

Bleek dat er een fiets was gestolen uit de garage aan de Marijkestraat.

Vond er een conflict plaats aan ’t Kempke waarbij met stenen werd gegooid naar de woning. Bleek te maken hebben met drugs dat geleverd was, maar kennelijk niet betaald was.

Werd er aangifte gedaan door een 19 jarige uit Haaksbergen van het opnemen van 5000 euro bij de geldautomaat aan de Salomon Frankenhuis rotonde met behulp van een gestolen bankpas. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Donderdag 16 juli 2020
Vond er een aanrijding plaats met een ree aan de Eibergsestraat. Een jachtopzichter heeft het beestje uit zijn lijden verlost.

Vrijdag 17 juli 2020
Vond er een bedrijfsongeval plaats bij een bedrijf aan de Spinnerstraat. De 33 jarige man uit Barchem werd met knieletsel vervoerd naar het MST.

Aan de Zendvelderweg zat er tussen de aardappelen voor de koeien een handgranaat. Door de EOD zal deze onschadelijk worden gemaakt.

Zaterdag 18 juli 2020
Probeerde een man dmv smoesjes te doen of hij gekochte goederen wilden omruilen bij meerdere winkels. Bij sommige lukte dit en dan ook nog eens zonder kassabon. De goederen die de man wilde omruilen, had hij echter zelf weggenomen in de winkels. Aan de hand van de camerabeelden werd de man herkend. Betreft een 61 jarige man uit Enschede. Er werd aangifte gedaan en de recherche zal deze in behandeling nemen.

Werd er aangifte gedaan van een doorrijding aan de Spoorstraat.  Schade achterzijde auto en fietsendrager beschadigd.

Vond er een aanrijding plaats met letsel aan de Olthuisweg. Een 54 jarige wielrenster uit Oosterhout verleende geen voorrang en werd met letsel aan haar hoofd en knie vervoerd naar het MST.

Werden er kratten bier en een scooter gestolen achter de woning aan de Markt. Een 25 jarige man uit Haaksbergen werd hier voor aangehouden en dan op dinsdag 21 juli 2020.

Zondag 19 juli 2020
Zou aan de Lansinkstraat een dronken persoon met zijn broek op de enkels aan de balustrade hangen. De man werd niet meer aangetroffen door de politie.

Tijdens het fietsen raakte een 61 jarige man op de Langenbergweg een paaltje. Met onbekend gebleven letsel werd hij vervoerd naar het MST.

Maandag 20 juli 2020
Aan de Peddemors vond om 07.00 uur een schennispleging plaats. Dit gebeurde op het grasveldje hoek Merelstraat-Peddemors-Ds van kriekenstraat. Er werd een foto gemaakt van de schennispleger, terwijl hij op de grond zat tegen een hondenpoepbak. De man droeg een zwarte joggingbroek en een grijze hoody.

Werd een 26 jarige zwerver uit Tsjechië aangetroffen in een tuin aan de Buurserstraat. Hij is naar Enschede verwezen om van daaruit weer terug te gaan naar Tsjechië.