13:46 Haaksbergen - aangepast om 13:46

POLITIE BERICHTEN WEEK 30

Dinsdag 21 juli 2020
• Melding van collecteren voor Kika. Melder vertrouwde het niet. Op de site van Kika werd aangekondigd dat deze week giften werden geworven. Men wordt gevraagd geld over te maken of te machtigen. Man nam niet daadwerkelijk geld aan.

• Een buurtbewoner meldde dat bij een huisje aan de Geukerdijk twee jongens over een hek waren geklommen. Bij het huisje werden 4 jongens aangetroffen die het huisje hadden gehuurd. De eigenaresse van het huisje bevestigde dit.

• Aangifte Whattsapp Fraude. Geld vragen en je voordoen als een bekende.

Woensdag 22 juli 2020
• Melding dat zich personen verdacht ophielden in de omgeving Leeuwebek. Ging om een negroïde man met een paarse bodywarmer, spijkerbroek en gymschoenen en een blanke man in het zwart gekleed en witte schoenen. In de omgevingen uitgekeken maar niemand aangetroffen

• Melding van het inladen van een Audi zonder kentekenplaten in een vrachtauto met Pools kenteken op de Rondweg. Bij controle bleek dat de auto net gekocht was in Haaksbergen en voor de export weg ging. De papieren klopten allemaal.

• Bemiddelt in een zakelijk conflict aan de Albert Cuijplaan. Na bemiddeling gingen beiden partijen weer tevreden verder.

Vrijdag 24 juli 2020
• Melding van een collectant voor St. Spierziekten aan de deur op de Hondelink. De man toonde geen legitimatie en bij controle op internet door de meldster bleek dat er pas in september zou worden gecollecteerd voorde stichting Spierziekten. De man werd door ons aangetroffen. Hij was niet aan het collecteren maar was aan het werven voor collectanten en coördinatoren voor de collecte in september. Goed dat de mensen zo alert zijn.

Zaterdag 25 juli 2020
• Winkeldiefstal bij Jumbo. De camera’s registreerden een winkeldiefstal van vaatwas-tabletten. De beelden van de diefstal en de man en de vrouw die er verantwoordelijk voor zijn, zijn ons ter beschikking gesteld. Wij doen onderzoek naar de identiteit de man en vrouw.