15 jan - 08:48 Haaksbergen - aangepast om 08:48

Politieberichten Haaksbergen week 01/02

Vrijdag 5 januari 2024
Wie heeft zijn Koga Miyata fiets achtergelaten in het Grintenbos?  De fiets staat er al geruime en dan ook nog eens op slot. Aan de hand van het framenummer en een sticker van een rijwielhandel uit Borne heeft de politie nog onderzoek gedaan. Bleek dat de fiets niet als gestolen staat gesignaleerd en de rijwielhandelaar uit Borne kon de fiets ook niet vinden in zijn computersysteem. Een eventuele eigenaar kan contact opnemen met de politie te Haaksbergen.

Zaterdag 6 januari 2024
Een kraaiende haan houdt een bewoner van de Nachtegaalstraat maar uit zijn slaap, zodat hij klacht deed bij de politie. Ondanks dat zijn buurman een nachthok voor de hanen heeft gebouwd met extra plexiglas voor het geluid blijven de hanen kraaien. De politie heeft bemiddeld tussen beide partijen. De buurman gaf aan zijn twee hanen te koop gezet te hebben en neemt één nieuwe zwarte haan. Hopelijk kraait deze haan niet in de nachtelijke uren. Veel meer dan bemiddelen kan de politie niet. In de APV van de gemeente Haaksbergen staat namelijk niet het verbod op het houden van hanen in de bebouwde kom.

Zondag 7 januari 2024
Wat is er gedumpt in een sloot naast de Watermolenweg? Een BOA zag namelijk dat er schuim op het water lag en had het vermoeden van fosfaten. Het Waterschap Vechtstromen werd in kennis gesteld en zij gaan nader onderzoek doen.

Maandag 8 januari 2024
Ging in de nachtelijke uren het brandalarm af bij de opvanglocatie voor minderjarige vluchtelingen aan de Molenstraat. Meerdere politie-eenheden gingen met prio 1 die kant op. Ter plaatse bleek dat een aantal jongeren baldadig waren geweest. Men had vier maal op de brandmelder geduwd. Bij het ontruiming, die volgt op basis van het brandalarm, hadden de jongens ook met de brandblusser lopen trekken. De pal was verwijderd en er lag vloeistof op de grond.  Ook was één van de jongeren onwel geworden en met een ambulance werd hij ter controle vervoerd naar het MST te Enschede.

Een 18 jarige bestuurder van een bromfiets reed zonder helm, licht en kentekenplaat over de Parallelweg. Ook probeerde hij er vandoor te gaan voor de politie. Er volgde een achtervolging met zwaailicht en sirene, waarna de politie de 18 jarige tot stilstand bracht. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm, geen verzekering en het negeren van het stopteken. Ook werd er een WOK (wacht op keuren) melding op het kenteken geplaatst. De bromfiets bleek namelijk geen goedwerkende remmen te hebben. De ouders van de 18 jarige werden door de politie in kennis gesteld. Zij waren in alle staten en gaven aan dat men de contactsleutel van de bromfiets doormidden zouden breken.

Dinsdag 9 januari 2024
Wie was de bestuurder van een vrachtauto, die een tuinstoel verloor en daardoor schade veroorzaakte op de  Hengelosestraat? Een 53 jarige automobiliste uit Haaksbergen reed omstreeks 08.40 uur over de Hengelosestraat in de richting van Haaksbergen. Ter hoogte van de opgang van het viaduct over de N18 kwam haar een vrachtauto tegemoet rijden. Van de vrachtauto vloog een tuinstoel de lucht in tegen haar auto. De auto raakte hierdoor beschadigd. De vrachtauto reed door, vermoedelijk een afvalvervoerder met containers, die zijn lading niet had afgedekt. De politie is op zoek naar de bestuurder van de vrachtauto.

Woensdag 10 januari 2024
Blijkt dat er diefstallen geweest zijn op begraafplaatsen in Haaksbergen. Op de begraafplaats Waarveld aan de Waarveldweg en begraafplaats De Hooge Weide aan de Enschedesestraat, hoek Blankenburgerstraat werden deuren van het opslaggebouw opengebroken en tuingereedschap; zoals bladmaaiers en grasmaaiers weggenomen. Ook werd aan het Waarveld een afdekzeil met een waarde van 2200 euro gestolen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Donderdag 11 januari  2024
Door de plotselinge gladheid in Twente werd het zeer druk voor de politie en ook in Haaksbergen vielen er de nodige slachtoffers en ongevallen. Zo raakte op de Rondeelweg de bestuurder van een bedrijfsauto met aanhangwagen de controle over zijn voertuig kwijt en kwam deze in de sloot terecht. Hetzelfde gebeurde op de Eibergsestraat waar een 29 jarige automobilist uit Eibergen met zijn auto in de sloot terecht kwam. Met behulp van een bergingsbedrijf werden de voertuigen uit de sloot gehaald.

Bron: Politie Haaksbergen