29 jan - 08:50 Haaksbergen - aangepast om 08:50

Politieberichten Haaksbergen week 03/04

Vrijdag 19 januari 2024
Vonden er alcoholcontroles plaats op de rotonde van de Goorsestraat/Beckummerweg in St Isidorushoeve en de rotonde van de Hengelosestraat/Noordsingel te Haaksbergen. Honderden automobilisten moesten blazen. In totaal zeven automobilisten werden betrapt met te veel alcohol op of onder invloed van drugs. Van deze bestuurders kwamen er drie uit Haaksbergen en de rest uit Bentelo, Rekken, Hengelo en Enschede. Allen kregen een proces-verbaal.

Zaterdag 20 januari 2024
Werd een 76 jarige man uit Eritrea, die op vakantie was in Nederland, opgegeven als vermist vanuit Haaksbergen. Door de politie werd flink opgeschaald en ook via de Sociale Media werd de aandacht gevestigd op de vermissing van de man. Meerdere inwoners uit Haaksbergen gaven aan de man gezien te hebben in de omgeving van St Isidorushoeve. Op zondagochtend omstreeks 09.00 uur werd de man aangetroffen op de kruising van de Diepenheimseweg met de Rietmolenweg achter een elektriciteitshuisje. De vermiste man werd gevonden door zijn eigen familieleden, die naar hem op zoek waren. De man had onderkoelingsverschijnselen en is na onderzoek met de ambulance vervoerd naar het MST. Uit het gesprek met de familie blijkt dat de man dementerende klachten heeft en dat hij tijdens het wandelen de weg was kwijt geraakt. De politie gaf het advies om voor de man een horloge te kopen met een GPS functie, zodat de familie bij een eventuele volgende keer kan zien waar hij dwalende is.

Zondag 21 januari 2024
Kreeg de politie vroeg in de ochtend omstreeks 07.00 uur de melding dat 3 a 4 personen met mutsen op het terrein rondliepen van een woning gelegen naast een bouwbedrijf aan de Binnenveldweg. De politie ging met meerdere voertuigen die kant op. Bleek dat het ging om familieleden van de toen nog vermiste 76 jarige man uit Eritrea.

Maandag 22 januari 2024
Zag de politie een bekende drugsgebruiker rijden in zijn auto over de Lansinkstraat . Deze 36 jarige bestuurder uit Haaksbergen werd onderworpen aan een drugscontrole. Hij testte positief op cannabis en werd aangehouden. In de politiepost te Haaksbergen vond er een bloedproef plaats. Mocht de uitslag van de bloedproef te hoog zijn, dan zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Dinsdag 23 januari 2024
Vond er een mishandeling plaats aan de Wargerinksgweg, waarbij de 20 jarige bewoonster werd mishandeld door haar partner. Door de politie werd een aangifte opgenomen. De 23 jarige heeft haar spullen gepakt en verblijft inmiddels ergens anders in Nederland. Door de politie zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Woensdag 24 januari 2024
Vond er weer een oplichting plaats in Haaksbergen. Nu was een 76 jarige inwoner uit Haaksbergen de dupe. De 76 jarige was gebeld, dat hij slachtoffer was van internetcriminaliteit en dat de beller hem zou helpen om alles te blokkeren. Ook zouden zijn bankpassen en waardevolle spullen opgehaald worden. Uiteindelijk is er een manspersoon op bezoek geweest en heeft aldaar de bankpassen opgehaald. Ook zijn er sierraden meegenomen, die in bewaring genomen worden. De bankpassen werden die avond nog geblokkeerd door Buurtzorg. Ook waren er geen afschrijvingen geweest van de bankrekening. De politie heeft een aangifte opgenomen. En waarschuwt nogmaals dat de bank nooit om pincodes vraagt of bankpassen thuis komt ophalen.

Donderdag 25 januari  2024
Deden meerdere inwoners van Haaksbergen melding bij de politie van cryptofraude door een 23 jarige man uit Hengelo. De politie is aan het inventariseren en aan het onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten gepleegd door de 23 jarige man.

Bron: Politie Haaksbergen