03 feb - 11:09 Haaksbergen - aangepast om 11:09

Politieberichten Haaksbergen week 04/05

Vrijdag 26 januari 2024
Wie waren de inzittenden van een grijs/zwarte Volvo, die een kluis hebben gestolen uit een woning aan de Eibergsestraat?  Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken zou zijn en dat men met een kluis was weggerend. Een bewoner van de Eibergsestraat heeft daarop de daders te voet achtervolgd. Deze werd echter gestaakt op het moment dat er werd gedreigd om hem neer te schieten. De daders zijn over de Lansinkstraat en thv het basketbalveldje (oude Livio-locatie) in een hoge grijze/zwarte Volvo gestapt. Deze is vervolgens weggereden in de richting van de supermarkt Jumbo. Onderweg had men de kluis van zich af gegooid. Betrof twee blanke mannen, ongeveer 18 jaar oud en beiden droegen een zwarte jas en een zwarte muts. Door de politie is een aangifte opgenomen en zal een nader onderzoek worden ingesteld aan de hand van camerabeelden.

Zaterdag 27 januari 2024
Een 73 jarige automobilist uit Neede werd onwel op de Alsteedseweg en veroorzaakte een ongeval. De 73 jarige werd nagekeken door ambulancepersoneel. En hij kreeg het advies om mee te gaan naar het MST te Enschede voor nader onderzoek. Dit werd echter geweigerd door de 73 jarige man en hij liet zich ophalen door zijn echtgenote. Gezien zijn medische toestand deelde de politie de 73 jarige mede dat er een maatregel rijvaardigheid en geschiktheid wordt opgemaakt. Door het CBR zal er een nader onderzoek worden ingesteld.

Zondag 28 januari 2024
Kreeg de politie de melding dat iemand achter een ander automobilist aan zat, omdat deze een noodstop voor hem had gemaakt.  Meerdere politievoertuigen werden aangestuurd, maar de achtervolging stopte toen de melder al in Duitsland reed. Aan de hand van een gedeelte van het kenteken kwam de politie uit bij een 52 jarige man uit Eibergen. De politie heeft een gesprek gehad met deze 52 jarige. Hij gaf aan op de N18 door een automobilist gesneden te zijn. Hierdoor moest hij hard remmen en uitwijken, waardoor een andere automobilist weer last van hem had. Hierna ontstond een achtervolging en durfde de 53 jarige niet meer te stoppen en reed hij door naar Duitsland. De politie heeft hem het advies gegeven om conflicten in het verkeer op een andere wijze op te lossen en zich normaal te gedragen.

Maandag 29 januari 2024
Werd een 68 jarige fietser uit Haaksbergen onwel op de Weideweg en kwam daarbij ten val. Bleek te gaan om een diabetes patiënt die een insult kreeg op zijn fiets. Door personeel van de ambulance werd hij nagekeken.

Dinsdag 30 januari 2024
Zag de politie een bekende drugsgebruiker rijden over de Sterrebosstraat op een snorfiets zonder helm. De 40 jarige bestuurder uit Haaksbergen werd staande gehouden. Na een speekseltest bleek hij niet onder invloed van drugs te zijn. Wel kreeg hij drie bekeuringen voor het niet dragen van een helm, geen verzekering voor zijn snorfiets en niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Woensdag 31 januari 2024
Wie heeft deze woensdag aan De Braak een witte Mini Cabrio aangereden en is doorgereden?  De schade zat naast het portier richting de achterzijde en betrof een forse deuk, grote kras en een gedeelte van de lak eraf.  Door de eigenaresse werd aangifte gedaan bij de politie.

Donderdag 1 februari  2024
Vond er tussen 17.00 uur en 19.30 uur een woninginbraak plaats aan de Madelief. Door een garagedeur open te breken kwam men in de woning terecht, aldaar werden meerdere goederen weggenomen. Door de politie werd een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek gedaan. Mogelijk zijn er toch nog buurtbewoners die iets verdachts gezien hebben of de beschikking hebben over camerabeelden waar de daders op te zien zijn.

Bron: Politie Haaksbergen