09:10 Haaksbergen - aangepast om 09:10

Politieberichten Haaksbergen week 06/07

VRIJDAG 11 februari 2022
Kreeg de politie de melding om te gaan naar een woning aan de Molenstraat. Hier zou sprake zijn van brand in de meterkast. De brand zou inmiddels alweer gedoofd zijn met behulp van de buurman. De brandweer was snel ter plaatse en handelde het verder af.

Zag de politie op de Noordsingel een auto rijden, waarbij de bestuurder nogal hoekig door de bochten reed.  De 38 jarige bestuurder uit Haaksbergen werd gecontroleerd bij het gebouw van de scouting aan de  Geukerdijk.  De 38 jarige moest een blaasproef ondergaan met als indicatie dat deze teveel alcohol had genuttigd.  Aa het politiebureau blies hij 325 ug/l. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Vond er een alcoholcontrole plaats aan de Hengelosestraat. Een 35 jarige bestuurder uit Enschede blies 240 ug/l. Een proces-verbaal werd opgemaakt. Tijdens de alcoholcontrole kon een 28 jarige bestuurder uit Hoogeveen zich niet legitimeren. Hierop vond een ID fouillering plaats,  waarbij drugsgerelateerde spullen uit de zakken van de 28 jarige kwamen. Waarna er een drugstest plaatsvond, die positief was op het gebruik van THC. De 28 jarige werd aangehouden en aan het politiebureau te Goor vond er een bloedafname plaats door een GGD arts.

De politie nam in de avonduren aan de Veldmaterstraat twee spandoeken inbeslag met daarop antisemitische uitingen. Dit gebeurde op last van de officier van justitie Landelijk Expertise Centrum Discriminatie. Nader onderzoek zal plaatsvinden of er daadwerkelijk sprake is van strafbare uitingen.

ZATERDAG 12 februari 2022
Kreeg de politie de melding dat aan de Veldmaterstraat er opnieuw een aanstootgevend spandoek zou hangen, met vermoedelijk kwetsende teksten. Ter plaatsen constateerde de politie dat dit niet het geval was.

Bleek een 56 jarige bewoner uit Haaksbergen vermist te zijn. Na een bericht op Burgernet werd de man aangetroffen aan de Aaftinksweg om vervolgens overgedragen te worden aan een hulpverleningsinstantie.

ZONDAG 13 februari 2022
Kreeg de politie de melding dat aan de Ambachtstraat een ex voor de deur zou staan, die aan het bonken en schreeuwen was. Ook zou deze bedreigingen hebben geuit. Aldaar bleek dat beide partijen zwaar onder invloed van alcohol waren. De 60 jarige ex werd na een bemiddelend gesprek en om verdere escalatie te voorkomen teruggebracht naar Enschede.

MAANDAG 14 februari 2022
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een scooter betrof een Frosti Grand Retro met een aangepast zadel (AGM) met windscherm in de kleur zwart. Stond vast met een U slot (kettingslot) bij de fietsenstalling van een woning aan de Lansinkstraat.

Vond er een aanrijding met letsel plaats aan de Westsingel, ter hoogte van Krul Caravans. Aldaar reed een 58 jarige vrouw uit Haaksbergen met haar voertuig, in de richting van de kruising met de Eibergsestraat. Vlak voor de kruising stak een 16 jarige uit Eibergen de weg over met haar fiets en zag de auto over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. Ter controle werd de 16 jarige overgebracht naar het MST.

Zou op de nieuwe N18 eeen auto staan met de alarmlichten aan. Deze werd in de nachtelijke uren aangetroffen nabij het viaduct van de Kolenbranderweg. Voertuig was afgesloten, motor was koud en de APK verlopen. Door Rijkswaterstaat wordt de auto afgesleept.

DINSDAG 15 februari 2022
Werd de politie naar de Industriestraat gestuurd. Aldaar zou iemand van 4 hoog naar beneden zijn gevallen. Uit voorzorg werd een traumahelikopter aangestuurd. Ter plaatse bleek dat een 56 jarige medewerker uit Mariënheem iets van een voering wilde schoonmaken. Tijdens het schoonmaken heeft hij een plank, dat over een open gat lag, wat opzij geschoven. Daarna is hij wat ongelukkig op de plaat gaan staan, die over het gat lag, waardoor de plaat is gaan schuiven. En is hij door het gat naar beneden gevallen. De 56 jarige werd met spoed overgebracht naar het MST te Enschede.

WOENSDAG 16 februari 2022
Kreeg de politie de melding om te gaan naar de Beethovenstraat. Daar zou een aanrijding tussen een auto en kind hebben plaatsgevonden. Het kind zou letsel aan zijn been hebben. De 52 jarige automobiliste uit Haaksbergen
vertelde dat ze op de Beethovenstraat reed, komende uit de richting van de Veldmaterstraat. Om linksaf te slaan de Bachstraat in. Op het moment dat zij linksaf sloeg, stak een 11 jarig jongetje op zijn step de straat over ter hoogte van de t-splitsing. Deze kwam uit de richting van de stoep van de Bachstraat. De automobiliste raakte deze jongen met de voorzijde van haar voertuig. Nadat  de 11 jarige in de ambulance was nagekeken, kon hij met zijn moeder mee naar huis.

DONDERDAG 17 februari 2022
Kreeg de politie de melding om te gaan naar de Veldmaterstraat in verband met een brand. Door de politie werden alle mensen uit het pand gehaald. E was wat rookontwikkeling, maar geen brand zichtbaar.
De brandweer deelde mede, dat er wat smeulde tussen de dakpannen. En dat dit vermoedelijk kwam door dakdekkers, die daar werkzaamheden hadden verricht deze middag.

Bron: Politie Haaksbergen