14:27 Haaksbergen - aangepast om 14:27

Politieberichten Haaksbergen week 06-07

Vrijdag 9 februari 2024
Werd er door de politie een “spookvoertuig” aangetroffen op de Bouwstraat. Het ging om een auto met een Pools kenteken zonder een geregistreerde eigenaar. De politie wist toch de huidige Nederlandse eigenaar uit Enschede te achterhalen. Deze gaf aan de auto gekocht te hebben in Polen en met Poolse kentekenplaten naar Nederland gereden te zijn. Deze Poolse kentekenplaten werden door de politie inbeslag genomen. Tevens kreeg de eigenaar een bekeuring voor het niet hebben van een geldig kentekenbewijs.

Zaterdag 10 februari 2024
Een dronken 17 jarige Oekraïner had niet in de gaten dat hij over de Eibergsestraat fietste, alwaar 80km/u wordt gereden. Toen de politie hem aantrof, fietste hij ook nog eens zonder verlichting en met een telefoon in zijn hand. De nodige bekeuringen werden uitgedeeld.

Zondag 11 februari 2024
Reed een 20 jarige automobiliste uit Hengevelde met 147 km/u over de Goorsestraat, terwijl daar maximaal 80 km/u is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Maandag 12 februari 2024
Opnieuw reed er een snelheidsduivel over de Goorsestraat. Dit keer was het een 26 jarige automobilist uit Enschede, die 143 km/u reed. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Dinsdag 13 februari 2024
Zag de politie een bekende drugsgebruiker rijden over de Zieneschstraat. Na een drugstest testte hij positief op Cannabis. Hierop werd de 36 jarige bestuurder uit Hengelo aangehouden. Aan het politiebureau te Goor vond een bloedproef plaatsen. Mocht de uitslag van de bloedproef te hoog zijn dan volgt er een proces-verbaal.

Woensdag 14 februari 2024
Wie rijdt er nu tegen een gevel van een winkel aan de Spoorstraat? Kreeg de politie in de avonduren de melding, dat iemand tegen een gevel was aangereden en doorgereden was. Na onderzoek bleek het om een doorgereden Poolse auto te gaan, die geparkeerd stond achter de kerk op de Markt.  Was een zogenaamde “spookvoertuig”, waarvan geen eigenaar bekend is. De auto werd door de politie inbeslag genomen. Na onderzoek bleek de auto eigendom te zijn van een 27 jarige vrouw uit Haaksbergen. Zij zal door de politie worden uitgenodigd om een verklaring af te leggen.

Wie heeft gezien dat er ingebroken werd in een auto op het parkeerterrein achter restaurant Blanckenborgh aan de Enschedesestraat?  De auto betrof een Audi RS3. Middels een klein gat, het ruitje achter de C-stijl (bestuurderszijde), is toegang tot het voertuig verschaft. Waarna het stuur, de virtual cockpit en de MMI (infotainment systeem) is weggenomen. Niet alleen het scherm is van het dashboard gehaald maar ook de module uit het handschoenenvakje. Door de eigenaar werd aangifte gedaan bij de politie.

Donderdag 15 februari  2024
Kreeg de politie de melding over een verwarde vrouw, die in de stromende regen liep te dwalen over de Goorsestraat. De 36 jarige vrouw werd door de politie aangetroffen maar weigerde alle hulp. Hierop werd haar begeleiding ingeschakeld om haar te komen ophalen.

Bron: Politie Haaksbergen.