15:26 Haaksbergen - aangepast om 15:26

Politieberichten Haaksbergen week 06/07

DINSDAG 9 FEBRUARI 2021
Werd een 74 jarige man uit Haaksbergen telefonisch benaderd en opgelicht door iemand die zich uitgaf als zijnde een medewerker van de Rabobank. De 74 jarige werd bewogen om geld over te maken naar een Duits rekeningnummer. De zogenaamde medewerker van de Rabobank vertelde, dat er problemen waren met zijn rekening bij de Rabobank. Verzekeringstechnisch gezien moest hij zijn geld overboeken naar een andere rekening om zodoende zijn geld veilig te stellen.  Een bedrag van bijna 20.000 euro werd overgemaakt. Aangifte werd er later gedaan door de zoon van de 74 jarige.

Vond er een insluiping plaats aan de Eibergsestraat. Een man werd overlopen toen hij een elektrische kachel wilde wegnemen uit een schuur.

Vond er een insluiping plaats in een woning aan de Merelstraat. Een man liep de woning in en pakte de portemonnee van de tafel.

Vond er een conflict plaats aan de Spoelsterstraat waarbij een vuurwapen in het spel zou zijn. Het vuurwapen werd aangetroffen op het dak bij de buren en inbeslag genomen.

WOENSDAG 10 FEBRUARI 2021
Werd er aangifte gedaan van vernieling van een fiets bij een supermarkt aan de Jhr. Von Heydenstraat. De dader staat op camerabeelden en de politie zal nader onderzoek doen.

Viel een 49 jarige vrouw in een put aan de Padbree. Putdeksel was kapot gegaan doordat een shovel sneeuw had weggeschoven.

Werd een ruit vernield aan de Spoorstraat.

DONDERDAG 11 FEBRUARI 2021
Kreeg de politie meerdere meldingen over een insluiper in Haaksbergen. Een bewoner aan de Wagnerstraat trof de 33 jarige verdachte aan bij hem in de tuin en droeg hem over aan de politie. De 33 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. En na voorgeleid te zijn bij de rechter-commissaris werd de gevangenhouding bevolen, waarop de 33 jarige, zonder vaste woon- of verblijfplaats, ingesloten werd in een huis van bewaring.

VRIJDAG 12 FEBRUARI 2021
Kreeg een 59 jarige bewoonster een bericht op haar telefoon met de mededeling dat haar dochter een nieuwe telefoon had en of zij een bedrag van  2235 euro wilde overmaken. De 59 jarige trapte er niet in en deed melding bij de politie.

Kreeg de politie de melding van een schoorsteenbrand aan de Verdistraat. De melders hadden gezien dat er vlammen uit de schoorsteen kwamen. Dit bleek echter de weerspiegeling van de ondergaande zon te zijn.

ZATERDAG 13 FEBRUARI 2021
Kreeg de politie de melding dat er vermoedelijk een personenauto de tuin in was gereden aan de J.A. Middelhuisstraat. En er zou een enorme ravage zijn. Bleek dat de aanrijding de avond daarvoor al had plaatsgevonden. Na een bericht op Facebook meldde zich de veroorzaker en werd de schade onderling geregeld.

ZONDAG 14 FEBRUARI 2021
Werden meerdere personen in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd in Haaksbergen voor het overtreden van de avondklok.

MAANDAG 15 FEBRUARI 2021
Vond er een eenzijdig ongeval met letsel plaats op de Watermolenweg. De 32 jarige bestuurder uit Haaksbergen werd met zwaar letsel overgebracht naar het MST.

Werden twee ambulancebroeders aangevallen en bedreigd door een bewoner in een woning aan de  Carel Fabritiusstraat. Door de politie werd de 23 jarige bewoner niet meer aangetroffen. De ambulancebroeders gaven aan aangifte te doen.