11:50 Haaksbergen - aangepast om 11:50

Politieberichten Haaksbergen week 07/08

Vrijdag 18 februari
Om 02.00 uur werd een bedrijfsbusje rijdend over de oude Twente Route gezien. Volgens het kenteken bleek dat de te naam gestelde antecedenten op rijden onder invloed had. De man kreeg opnieuw een controle en viel weer door de mand. Hij blies 570 ugl en mocht nog net zijn rijbewijs houden.

Om 13.00 uur hebben wij weer aanstootgevende spandoeken weggehaald bij een bewoner aan de Veldmaterstraat. De man krijgt wederom een proces-verbaal.

Zaterdag 19 februari
Deze dag vele meldingen van overlast van de storm. De omgevallen bomen werden uiteindelijk door de brandweer en de gemeente verwijderd.

Om 15.00 uur zag een passant  dat er een deur van een keet van een van de nieuwbouw aan de Moatsneider  (Het Groenrijck) open stond. Het vermoeden was een inbraak. Na contact met de eigenaar bleek dat de keet eerder  provisorisch gesloten was. De wind van de storm had mogelijk vat op de deur gekregen en deze opengeblazen.

Zondag 20 februari
Om 00.45 uur ging het alarm af van de Geldmaat aan de Veldmaterstraat. Het bleek een vals alarm te zijn. Oorzaak vermoedelijk de wind.  Om 04.45 uur wederom alarm en toen bleek dat er een storing in de beveiliging zat. Dit is inmiddels hersteld.

Om 20.00 uur belde een bewoonster van de Mozartstraat. Ze lag in scheiding. Haar man had uit pesterij haar auto en die van haar moeder klem gezet met een bedrijfsbusje. Hierin hebben wij getracht te bemiddelen en adviezen te geven.

Maandag 21 februari
Om 14.00 uur werd een fietser aangereden door een auto op de kruising Blankenburg/Blankenburgerstraat en de Mr. Eenhuisstraat. De fietser heeft door de aanrijding een open beenbreuk opgelopen. Graag willen wij nog met getuigen van deze aanrijding praten. Getuigen die wij al gesproken hebben hoeven niet meer te reageren.

19.00 uur hebben collega’s bemiddelt in een aanrijding. Door de bestuurder van een personenauto werd een schade gereden aan de toegangshek van de TKF. De schade wordt via de verzekering geregeld.

Tussen zaterdag 19 februari 18.30 uur en maandagochtend 21 februari 0700 uur zijn er in totaal 6 haspels met koperdraad t.w.v. ongeveer 20.000 euro van het terrein van de TKF gestolen. De haspels zijn over het hele terrein gerold om vervolgens via een kapot geknipt hek aan de Albert Cuyplaan te verdwijnen. Wij zoeken nog getuigen. Dus als u iets gezien hebt neem dan contact met ons op.

Dinsdag 22 februari
Om 17.30 uur maakte een bestuurder van een personenauto op de Scholtenhagenweg een zenuwachtige indruk. De 33 jarige bewoner van Haaksbergen werd gecontroleerd. In zijn voertuig werden spuiten aangetroffen die gebruikt werden voor het toedienen van GHB. Van de man werd een speekseltest afgenomen. Deze viel  voor hem negatief uit. De test reageerde positief op amfetamine en cocaïne. Van de man werd een bloedproef afgenomen. Tevens kreeg hij een rijverbod voor 24 uur.

Woensdag 23 februari
Deze week hebben vijf aangiftes van diefstallen van elektrische fietsen. Opmerkelijk is dat het allemaal fietsen van het merk Gazelle type Orange zijn. De fietsen werden allemaal weggenomen bij winkels in het centrum.  Het vermoeden bestaat dat deze afgesloten fietsen worden geopend met een loper. En omdat het er vijf tegelijk zijn worden ze waarschijnlijk vervoerd met een busje.  Het is dan ook belangrijk dat u uw fiets op slot zet en op slot zet met een extra kabelslot aan een paal, hek of fietsen rek.
Wij zoeken nog getuigen. Dus als u iets gezien hebt neem dan contact met ons op. De mensen die al door ons gesproken zijn hoeven niet meer te reageren.

Rond half zeven ’s avonds troffen de collega’s een auto aan op de Noordsingel met maar 1 achterlicht. Bij controle bleek de auto geen verzekering en geen APK te hebben. De bestuurster bleek ook geen rijbewijs te hebben. Drie processen verbaal werden voor haar uitgeschreven.

Op woensdag 23 februari 2022 om 17.47 uur kregen collega’s de opdracht  te gaan naar de Onlandsweg te Haaksbergen. Daar zou een jager een ree hebben geschoten op andermans terrein. De jager en het ree werden aangetroffen. Tegen de jager wordt proces-verbaal opgemaakt. Het ree en zijn geweer is inbeslaggenomen. Naast een proces-verbaal heeft de man nu ook een onderzoek tegen zich met betrekking tot zijn bevoegdheid om te mogen jagen.

Donderdag 24 februari.
Oplichting Bitcoins – Een bewoner van Haaksbergen heeft gereageerd op een advertentie bitcoins. Hij heeft een account aangemaakt. Is toen gebeld en is doorverbonden met een adviseur. Hij heeft uiteindelijk zo’n €50.000,- ingelegd. Krijgt nu geen contact meer met niemand en kan nergens meer bij.

Ernstige aanrijding – Melding van een aanrijding tussen 2 auto’s op de Hengelosestraat buiten de bebouwde kom waarbij drie gewonden waren gevallen.  Een inzittende van een auto lag op straat naast haar voertuig. Op de bijrijdersstoel zat een inzittende bekneld.  De andere bestuurder  was zelfstandig uit zijn voertuig gekomen.  De vrouw die op straat lag en de man die bekneld zat zijn zwaar gewond met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werden bloed afgenomen voor een onderzoek op alcohol en middelen gebruik.  Een helikopter was voor de zekerheid ook ter plaatse gekomen. Het verkeersongevallenanalyse team (VOA) doet onderzoek naar de toedracht.

Bron: Politie Haaksbergen