21 feb - 16:41 Haaksbergen - aangepast om 16:41

Politieberichten Haaksbergen week 07/08

Vrijdag 16 februari 2024
Werd er op de Dr. Prinsstraat een 40-jarige bestuurder in zijn voertuig aan een controle onderworpen. Bleek dat er op zijn voertuig geen geldige apk meer zat, ook was het rijbewijs van deze man verlopen. Na een drugstest testte hij positief op amfetamine. Hierop werd hij aangehouden en aan het politiebureau werd een bloedproef afgenomen. Als de uitslag van
de bloedproef te hoog is zal er een proces-verbaal volgen.

Zaterdag 17 februari 2024
Kwam er een melding binnen dat er achter een woning aan de Beatrixstraat afval zou worden verbrand. De ter plaatse gekomen collega’s zagen dat er in een vuurkorf laminaatdelen werden verbrand. Laminaatdelen zijn bewerkte houtsoorten en verbranden is dus niet toegestaan. Het vuur is uitgemaakt en er werd proces-verbaal aangezegd.

Zondag 18 februari 2024
Heeft er aan de Kroonprins een woninginbraak plaatsgevonden. De dader(s) zijn vermoedelijk aan de achterzijde van de woning naar binnengekomen. Aan de buitenzijde van de woning is veel schade ontstaan. Het gehele huis is doorlopen en er worden door de eigenaren goederen vermist waaronder diverse sierraden. Er is een aangifte opgenomen en de collega’s van de Forensische Opsporing hebben ook een onderzoek ingesteld.

Maandag 19 februari 2024
Werd er in de vroege ochtend omstreeks 02.45 uur een Duitse man aangetroffen op de Haarweg. Hij was in de war, zat onder het bloed en had een gezwollen wang. De man gaf aan niet te weten waar hij was. Bleek dat de man in elkaar was geslagen, was beroofd van zijn telefoon en huissleutel. Ergens in het buitengebied van Haaksbergen is de man uit een auto
gezet. De Duitse collega’s zijn in kennis gesteld en op de hoogte gebracht van deze mishandeling. De gewonde man is meegenomen door het ambulancepersoneel en zal zodra hij daartoe in staat is aangifte gaan doen bij de politie in zijn woonplaats.

Dinsdag 20 februari 2024
Zagen surveillerende agenten een bromfiets met een stevige snelheid vanuit de Noordsingel linksaf de Enschedesestraat oprijden, in de richting van Enschede. De bestuurder viel op door zijn snelheid en het negeren van een geslotenverklaring. Het stopteken welke werd gegeven werd genegeerd door deze bestuurder en er werd een achtervolging ingezet. Op de
Kolenbranderweg kon de hij staande worden gehouden. De bestuurder bleek een bekende en werd hem een speekseltest afgenomen. Deze was positief op cannabis en amfetamine. In afwachting van het bloedonderzoek zal, als de uitslag te hoog is, proces-verbaal worden opgemaakt. Wel kon de bestuurder alvast twee bekeuringen, voor het niet voldoen aan stopteken en rijden door een geslotenverklaring, in ontvangst nemen.

Woensdag 21 februari 2024
Aan de Hengelosestraat heeft een buschauffeur van Arriva een noodoproep gedaan. De collega’s gingen ter plaatse en hoorden het verhaal van de chauffeur aan. Bleek dat er twee jongens in de bus zaten die voor de nodige overlast zorgden waar andere passagiers last van hadden. De chauffeur had besloten hen niet verder mee te nemen echter de jongens wilden de bus niet verlaten. De collega’s hebben de jongens uit de bus gehaald, hen aangesproken op hun gedrag en hun identiteit vastgesteld waarop ze verder konden lopen.

Bron: Politie Haaksbergen