20 mrt - 08:51 Haaksbergen - aangepast om 08:51

Politieberichten Haaksbergen week 10/11

Vrijdag 10 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 20.00 uur een melding van overlast van een persoon aan de Zieneschstraat. Volgens de melder zou een persoon schreeuwen en om zich heen slaan. Door de politie werd een 34 jarige man uit Hengelo aangetroffen. Bleek dat deze drugs (GHB) had gebruikt. De politie nam contact op met een familielid uit Haaksbergen en deze haalde de 34 jarige man op.

Kreeg de politie het verzoek om te gaan naar de MA De Ruijterstraat te Haaksbergen. Aldaar zou zijn ingebroken in een tweetal garageboxen. Vooral gereedschap was weggenomen. Door de politie werd een aangifte opgenomen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of camerabeelden.

Zaterdag 11 maart  2023
Melding om 21.37 uur van een persoon aan de Bouwmeester waarvan vermoed werd dat hij sterk onder invloed van drank en/of drugs op de grond lag en erg vreemd deed. Bleek te gaan om dezelfde 34 jarige man uit Hengelo, die op vrijdag 10 maart 20023 ook onder invloed was van drugs aan de Zieneschstraat.  De politie zag dat de man op de grond lag, er was echter geen contact met hem te krijgen. Hij had wel een regelmatige ademhaling. Op aanspreken reageerde hij niet. Door omstanders werd verteld dat ze de 34 jarige man hadden zien staan, terwijl hij schreeuwde en met zijn armen liep te zwaaien. Maar dat hij op een gegeven moment hard op de grond was gevallen. De ambulance kwam ter plaatse en de 34 jarige man werd ter controle vervoerd naar het MST te Enschede.

Ging om 15.07 uur het inbraakalarm af op meerdere zones bij zwembad De Wilder. Ter plaatse constateerde de politie dat toegangsdeuren niet waren afgesloten.

Zondag 12 maart 2023
Reed de politie omstreeks 21.00 uur over de Zeedijk, vanuit het centrum, richting het busstation. Toen hun een auto passeerde die als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder parkeerde de auto achter de appartementen aan de Whemesteeg. En liep bij het voertuig vandaan, in de richting van de markt. De politie wist de deze persoon staande te houden. Het bleek om een 24 jarige bekende van de politie uit Enschede te zijn. Deze werd aangehouden voor het rijden in een gestolen auto, rijden onder invloed van drugs en rijden met een ingevorderd rijbewijs. De 24 jarige man werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne waar hij werd ingesloten.

Om 02.42 uur kreeg de politie de melding dat iemand van de fiets was gevallen aan de Spoorstraat. Toen de politie ter plaats kwam lag het slachtoffer al in de ambulance. Bleek te gaan om een 50 inwoner van Haaksbergen die wat te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd ter controle overgebracht naar het MST te Enschede. Zijn familie werd door de politie  in kennis gesteld.

Was een 17 jarige dame uit Haaksbergen omstreeks 01.40 uur van de fiets gevallen op de Broekheurnerweg. Dit kwam door overmatig alcoholgebruik. Bij de val had zij haar knie bezeerd en volgens omstanders zou ze er al drie kwartier hebben gelegen. De 17 jarige dame werd nagekeken door personeel van de ambulance en werd overgedragen aan haar eigen zorgkader.

Maandag 13 maart 2023
Tijdens surveillance kwam de politie op de Scholtenhagenweg een mevrouw tegen die haar hond aan het uitlaten was. Zij vertelde, dat zij net een wilde onverzorgde hond had zien liggen op een fietspad langs de ijsbaan. En had twee foto’s gemaakt van deze  wilde hond cq wolf. De foto’s waren wel een beetje onduidelijk. Er was niemand bij de hond/wolf. En deze lag aan de bosrand op ongeveer 10 meter van het fietspad en de vrouw durfde er meer niet langs te lopen. Door de politie werden meerdere rondes daar in de buurt gereden, maar geen hond/wolf werd meer aangetroffen.

Omstreeks 00.00 uur zag de politie een personenauto rijden met ruim 160 kilometer per uur over de N18. De 21 jarige bestuurder uit Enschede werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook werd er zowel een alcohol- als drugstest afgenomen, waarbij de 21 jarige bestuurder positief testte op THC. In het arrestantencentrum te Borne vond er een bloedafname plaats. Na de uitslag van de bloedafname zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Dinsdag 14 maart 2023
Melding om 071.5 uur van een eenzijdig ongeval met een bromfiets aan de Industriestraat te Haaksbergen. Toen de politie ter plaatse kwam lag de 40 jarige bestuurder uit Enschede al in de ambulance.  Bleek dat hij met zijn bromfiets over de Kruislandstraat had gereden. In de bocht bij de Twentse Kabelfabriek gleed de bestuurder uit over een putdeksel en raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt en botste tegen de stoeprand waardoor hij ten val kwam. De 40 jarige man werd met onbekend gebleven letsel overgebracht naar het MST Enschede.

Woensdag 15 maart 2023
Kreeg de politie om 20.27 uur de melding om te gaan naar de Geukersdijk. Aldaar zou een ongeval materieel hebben plaatsgevonden. Eén voertuig reed op de doorgaande weg tegen een geparkeerd staande auto aan. De bestuurder moest blazen van de politie met als reslutaat een negatieve uitslag. Beide auto’s werden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Donderdag 16 maart 2023
Werden er tussen 17:45 en 21:45 uur twee elektrische fietsen gestolen van het merk Gazelle, type Grenoble.  Deze hadden gestaan voor een restaurant aan de Hengelosestraat. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Bron: Politie Haaksbergern