16 mrt - 13:36 Haaksbergen - aangepast om 13:36

Politieberichten Haaksbergen week 11

Dinsdag 10 maart
Op de Aaftinksweg worden 5 vuilnis zakken aangetroffen. De inhoud bestond uit de restanten van een hennepkwekerij. De zakken waren er die dag tussen 19.00 uur en 21.00 uur gedumpt.

Woensdag 11 maart
In de wijk Zienesch werd een jongeman van 22 jaar buiten heterdaad aangehouden( van zijn bed gelicht) voor een onderzoek van Politie Friesland. De jongeman was daarvoor eerder voor verhoor uitgenodigd maar had er voor gekozen om daar geen gebruik van te maken. 

In de middag vloog een afwasmachine van het Saalmerink in de brand. Door een kordaat optreden van de BHV werd erger voorkomen. De brandweer bluste uit zekerheid na en verwijderde de rook met grote ventilatoren. 

Rond 15.00 uur kregen wij een melding dat een voorbijganger een man om hulp hoorde roepen. Het geluid kwam uit een bedrijfspand aan de Metaalstraat. Eenmaal ter plaatse hoorden wij het geroep van de man. Door een roldeur iets op te krikken was communicatie mogelijk. De man riep dat hij ingesloten was. Door ons werd een deur geforceerd. Op een bovenverdieping hoorden wij de man roepen. Daar zagen wij een deur naar een andere ruimte. De klink was uit de deur gevallen. Nadat de man uit deze ruimte was bevrijd vertelde hij dat hij alleen in het pand aan het werk was geweest. Toen hij deze ruimte betrad viel de deur in het slot terwijl er geen klink in de deur zat. De man dankte de voorbijganger. 

Donderdag 12 maart
Tussen 16.30 uur en 19.00 uur werd er in een woning aan de Margrietstraat ingebroken of ingeslopen. Toen de bewoonster samen met haar kleinkind om 19.00 uur thuis kwam hoorde zij kort daarna een harde knal. De volgende dag zag ze dat haar zwarte dames handtas was weggenomen. De tas was voorzien van twee (2) korte handgrepen, een lange schoudergreep en goudkleurige sluitingen. De tas had aan de kinderwagen in de gang gehangen. Kennelijk was de insluiper nog in de woning en had deze via de voordeur verlaten met medeneming van de tas. 

Vrijdag 13 maart
Aan de Oude Boekelosestraat zijn zeven fietsaccu’s aangetroffen. Vermoedelijk daar gedumpt. Van een aantal zijn de serienummers bekend. Merk Sparta. Het zijn de accu’s die normaal in het frame zitten. Ze zijn oud. 

Wederom een insluiping. Ditmaal aan de Verdistraat.  Tussen 17.15 uur en 17.25 uur. De bewoners waren thuis. De verdachte werd door een van de bewoners overlopen. De verdachte ging er van tussen en een van de bewoners heeft hem achtervolgt. In het weglopen griste de verdachte nog een tas mee. Het signalement van de man is: ongeveer 20 jaar oud, 1.80 lang, spijkerbroek met zwart bovenstuk en droeg een zwart wollen muts. 

Zaterdag 14 maart
In de ochtend een melding aan de Kwartelstraat van een onwelwording van een man. De man was op een carport aan het werk. Ambulance, de hoogwerker van de Brandweer en wij werden aangestuurd. Toen de ambulance ter plaatse was, bleek de man al in en woonkamer te zitten. De hoogwerker werd afbesteld en wij hoefden ook niet meer te helpen. 

Zondag 15 maart
Inbraak in een woning aan de Bevertstraat. Tussen 20.00 uur en 23.00 uur. Tijdens de afwezigheid van de bewoners is een raam geforceerd aan de achterzijde van de woning. Toen de verdachte(n) eenmaal binnen waren ging het alarm af. Het is nog onbekend wat er mee genomen is. 

Verdachte situatie aan de Oude Boekeloseweg. Om 23.00 uur.  Bij een woning in aanbouw wordt een onbekende man aangetroffen, die bij het gereedschap staat te rommelen. De melder en de betreffende man zien elkaar waarna de onbekende man op zijn fiets stapte en hard wegreed in de richting van de Veldmaterstraat / Nachtegaalstraat. 

Maandag 16 maart 
Ramkraak bij juwelier Mucci aan de Spoorstraat. Tussen 4:47 en 5:15. Met een in Duitsland gestolen Mercedes Benz kenteken HN-SM1044 werd de pui van Mucci meerdere keren geramd. Vervolgens stapten er twee jonge mannen uit de auto. Zij braken het rolluik open. Met onbekende buit verlieten zij de juwelier en stapten op en gereed staande scooter. Volgens de vele getuigen stond de scooter met draaiende motor klaar. 

Signalement:
Daders droegen beide bivakmutsen, zwart van kleur.
Ongeveer 175, 185 centimeter.
Vermoedelijk jonge gasten
Spraken Nederlands met accent, vermoedelijk Turks /Marokkaans
1 jongen volledig zwart gekleed, bestuurder scooter
1 jongen blauw trainingspak met oranje biezen, bijrijder (vermoedelijk trainingspak van de Adidas, met oranje band aan de onderzijde)