09:01 Haaksbergen - aangepast om 09:01

Politieberichten Haaksbergen week 12/13

Vrijdag 24 maart 2023
Gaf de politie omstreeks 17.30 uur op de Rietmolenweg een stopteken aan de bestuurder van een Ford Fiësta. Deze ging er echter vol gas vandoor en dan via de parallelweg van de Goorsestraat St Isodorushoeve in. Er ontstond een achtervolging met de politie, maar gezien de drukte in het verkeer met vele fietsers en voetgangers werd deze afgebroken. Aan de hand van het kenteken trof de politie de auto weer aan op een erf in Haaksbergen. De bestuurder was echter niet meer aanwezig. De auto bleek geen geldige APK meer te hebben en hier werd een bon voor uitgeschreven. Ook kreeg de tenaamgestelde van de auto een vordering van de politie om kenbaar te maken wie er in de auto had gereden.

Kreeg de politie om 13.22 uur de melding om te gaan naar een supermarkt aan de Spoorstraat. Alwaar een 22 jarige klant uit Haaksbergen een bakje Couscous Pesto twv 3,19 euro niet had afgerekend bij de zelfscankassa. Wel waren twee andere producten door haar afgerekend. Daarna is de klant de winkel uitgelopen. De 22 jarige vrouw gaf aan dat zij druk in haar hoofd was en toen was vergeten om één product af te rekenen. Omdat zij verder niet voorkwam voor eerdere diefstallen werd in overleg met een hulpofficier van justitie en de medewerker van de supermarkt besloten om haar een reprimande te geven. De 22 jarige vrouw ging hier ook mee akkoord. Wel kreeg zij een winkelverbod voor een jaar.

Zaterdag 25 maart  2023
Melding om 21.23 uur aan de Brem 8. Aldaar zou een groepje kinderen achterna zijn gezeten door een bewoner. Toen de politie ter plaatse kwam, stond hun een vijftal jongens (leeftijd ong. 10-12 jaar) met ouders op te wachten. De jongens waren aan het belletje tringelen geweest en een bewoner was naar buiten komen rennen. En volgens de jongens had hij één van de jongens vastgepakt en onderuit getrapt. Eén van de andere jongens had de bewoner meegenomen zijn woning in. Hierop ontstond paniek bij de andere jongens welke hun ouders in kennis hadden gesteld. Emoties tussen ouders en bewoner liepen hoog op, waarop uiteindelijk de politie werd gebeld. Door de politie werd het verhaal van beide partijen aangehoord. De ouders gaan mogelijk aangifte doen bij de politie. Ook werd de wijk- en jeugdagent in kennis gesteld om eventueel te bemiddelen tussen beide partijen.

Melding omstreeks 15.00 uur dat een jongen van 7 jaar van ongeveer drie meter hoogte uit de boom was gevallen op het schoolplein aan de Pastoor Brandsmastraat te Haaksbergen. Ter plaatse was jongen aanspreekbaar en hij gaf aan last van zijn rug te hebben. Jongen kon uiteindelijk zelfstandig staan en is ter controle met de ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Zondag 26 maart 2023
Tijdens een snelheidscontrole omstreeks 18.00 uur werd een 32 jarige automobilist uit Doetinchem gemeten op de N18 met een snelheid van 166 km/u, daar waar 100 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Even daarvoor werd een 39 jarige automobilist uit Groenlo gemeten met een snelheid van 153 km/h. Deze snelheid werd vastgesteld middels de lasergun. Na correctie een netto overschrijding van 48 km/h te snel. Hierop werd de bestuurder staande gehouden. Bij controle gaf de bestuurder direct toe dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Na controle bleek dat het rijbewijs van verdachte ongeldig was verklaard ivm de geschiktheid. Voor zowel de snelheidsovertreding als het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs werd een proces-verbaal opgemaakt.

Maandag 27 maart 2023
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een elektrische fiets Gazelle, Grenoble C8. Deze werd omstreeks 19:00 uur slotvast afgesloten voor het gemeentehuis van Haaksbergen aan de Blankenburgerstraat 28. Omstreeks 22:15 uur was deze weg. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Een 37 inwoonster van Haaksbergen gaf aan dat ze in de ochtend rond 9:45-10:00 uur op de Noordsingel reed en een klein ongelukje had gehad bij de rotonde, kruisend aan de Hengelosestraat. Zij moest stoppen voor een vrachtauto. De auto achter haar stopte wel, maar de auto daarachter knalde op zijn voorligger. Meldster wist niet zeker of de auto achter haar ook haar auto geraakt had. Zij had wel vlug even gekeken maar had zo niks gezien, maar blijkt nu toch een kras op haar bumper te hebben. Meldster heeft geen gegevens van beide auto’s en vroeg aan de politie om haar te bellen mocht diegene zich melden. Tot op heden heeft niemand zich gemeld en heeft de politie het verzoek om dit alsnog te doen.

Dinsdag 28 maart 2023
Kreeg de politie deze dag drie keer een melding van problemen tussen buren aan de Spanbeddestraat. Door de politie is geprobeerd te bemiddelen tussen deze buren, die al geruime tijd in onmin met elkaar leven.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een elektrische fiets, merk Gazelle type Ultimate T10. Deze had gestaan bij het sportterrein aan de Scholtenhagenweg.

Woensdag 29 maart 2023
Werd de politie in de ochtenduren aangesproken door een bewoonster van de Karel Doormanstraat.  Zij had gehoord dat er laat in de avond met vuilcontainers door de straat was getrokken. Ze is even later gaan kijken en zag dat haar vuilcontainer weg was. De volgende dag bleek de vuilcontainer samen met andere vuilcontainers bij de leegstaande school aan de Van Brakelstraat te staan. De bewoonster gaf aan veel overlast te ondervinden van jeugd die ’s avonds ronddwaalt door de wijk. De politie zal de komende tijd extra gaan surveilleren daar in de buurt.

Donderdag 30 maart 2023
Kreeg de politie omstreeks 19.00 uur de melding dat een paard door het lint zou gaan in een trailer aan de Eibergsestraat. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen, hadden ze het paard al overgebracht naar een stevigere trailer.

Bron: Politie Haaksbergen