08 apr - 08:55 Haaksbergen - aangepast om 08:55

Politieberichten Haaksbergen week 13/14

Vrijdag 29 maart 2024
Kreeg de politie de melding dat iemand aan de Jhr, von Heijdenstraat zo dronken was, dat hij continue van zijn fiets viel. De 63-jarige inwoner uit Haaksbergen werd door omstanders in bedwang gehouden. Ook de politie vond verder fietsen geen optie. De 63 jarige kreeg daarop een bon voor openbare dronkenschap en werd met een politieauto naar huis gebracht.

Werd een 59 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor diefstal van een fles wijn bij een supermarkt aan de Spoorstraat. De 59 jarige werd overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne en daar verhoord. Door de officier van justitie werd later besloten om de 59-jarige niet te vervolgen ivm een te “gering feit”.

Zaterdag 30 maart 2024
Vond er op de rotonde van de Veldmaterstraat met de Hengelosestraat een ongeval met letsel plaats  Een 18 jarige automobilist uit Haaksbergen was even afgeleid en zag een 57 fietsster uit Haaksbergen over het hoofd. Deze kwam ter val en werd met onbekend gebleven letsel per ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Zondag 31 maart 2024
Op de Wittepalenweg zag de politie dat een automobilist een onlogische route maakte. De 30 jarige Poolse bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek stomdronken te zijn. Hij blies uiteindelijk 1080 ug/l, maar was te dronken om een verklaring af te leggen. Hierop werd hij ingesloten in het arrestantencentrum te Borne, zodat hij nuchter genoeg was om gehoord worden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 1 april 2024
Kreeg de politie de melding dat een hond weggelopen was vanaf de Hengelosestraat. Wie weet waar deze hond nu is?  Betreft een 10 jarige Golden Retriever, deze is een beetje schuw en de eigenaar heeft hem circa 6 maanden. De hond is tot op heden nog niet thuis.

Dinsdag 2  april 2024
Drugsafval aan Het Meuke? Zo kreeg de politie de melding van een bewoner dat er op de overkapping een vuilniszak lag. Met daarin een afgesloten plastic zak en flessen met draaidoppen. Volgens de meldster kon dit wel eens drugsafval zijn. Door de politie werd de zak met afval onderzocht. Bleek gewoon afval te zijn met flesjes drinken en verpakking van etenswaren. Niet drugs gerelateerd.

Woensdag 3 april 2024
Een bekende drugsgebruiker van de politie blijft maar onder invloed en zonder rijbewijs rijden op zijn snorfiets. Dit keer reed hij over de Spoorstraat en bij het zien van de politie ging hij snel lopen. Na een drugstest bleek hij onder invloed van cocaïne te zijn. Hierop werd hij aangehouden en kon hij een bloedproef ondergaan. Verder kreeg hij bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering en geen helm dragen.

Donderdag 4 april 2024
Het viel de politie op de Goorsestraat op dat een automobilist pas op het laatste moment uitweek. Tijdens de controle viel het verder op dat de 36-jarige bestuurder uit Haaksbergen zeer zenuwachtig was, veel bewoog en dat aan zijn mondhoeken opgedroogd wit speeksel zat. Na een drugstest sloeg deze positief uit op amfetamine. Hierop werd de 36 jarige aangehouden ter zake rijden onder invloed van drugs. Aan het politiebureau te Goor vond een bloedafname plaats.

Bron: Politie Haaksbergen