08:52 Haaksbergen - aangepast om 08:52

Politieberichten Haaksbergen week 14/15

Vrijdag 5 april 2024
Vond er een insluiping plaats bij een school aan de Hasseltweg. Terwijl een medewerker nog in de school aanwezig was, ging het alarm af. Men zag nog net iemand bij de fietsenstalling lopen, die vermoedelijk is weggerend richting de weilanden. Door meerdere eenheden van de politie, waaronder met een politiehond, werd een onderzoek ingesteld. De insluiper werd helaas niet meer aangetroffen. Ook bleek er niets weggenomen te zijn uit de school.

Zaterdag 6 april 2024
Nam een 24 jarige heftruckchauffeur uit Haaksbergen op de Rietmolenweg de bocht te snel. Daardoor viel die uit zijn heftruck. Door de val liep de 24 jarige verwondingen op. Per ambulance werd hij met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede. De arbeidsinspectie werd ingeschakeld om nader onderzoek te doen.

Zondag 7 april 2024
Vond er een aanrijding plaats op de kruising Beethovenstraat/Veldmaterstraat. Een 21 jarige automobilist uit Haaksbergen, die betrokken was bij deze aanrijding bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies aan het politiebureau 300 ug/l. Een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol werd opgemaakt.

Reed een dronken 40 jarige automobilist uit Enschede op de Veldmaterstraat al slingerend tegen een paal aan. Toen de politie ter plaatse kwam stond zijn auto schuin op het gras met een draaiende motor en zat de bestuurder nog achter het stuur. Deze bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau blies hij 870 UG/L. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Werd op de Kolenbranderweg een 37 jarige naakte man uit Haaksbergen aangehouden, die even daarvoor zijn ex-vriendin in de wang had gebeten. De 37 jarige was zwaar onder invloed van alcohol en werd overgebracht en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne voor nader onderzoek. De volgende dag bekende de 37 jarige de mishandeling. Hij kreeg een gedragsaanwijzing opgelegd van het OM en mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Maandag 8 april 2024
Kreeg de politie de melding dat een 58 jarige man de bibliotheek was ingevlucht en opgewacht werd door vier mannen. Bleek dat de 58 jarige, zonder vaste woon-of verblijfplaats, een tijdje geleden bij een café in Haaksbergen had gegeten voor een prijs van 20 Euro, maar de rekening niet kon betalen. Hij is daarna ook niet meer langsgekomen om de rekening alsnog te voldoen. Nu kwam een werknemer van dat café, de 58 jarige tegen op straat en sprak hem op zijn schuld aan. Dit gesprek verliep zo heftig, dat de 58 jarige uit angst de bibliotheek is binnen gevlucht. Hij verklaarde tegen de politie, dat hij uiterlijk aanstaande woensdag zijn schuld alsnog zou komen afbetalen. En vervolgde daarna zwaar onder invloed van alcohol zijn weg.

Dinsdag 9 april 2024
Vond er weer een oplichting plaats van bankfraude.  Een 74 jarige inwoonster uit Haaksbergen werd gebeld zogenaamd door een medewerkster van de Abn-Amro bank. Er werd verteld dat een criminele organisatie de gegevens van de 74 jarige hadden gehackt. Er zou een medewerkster van de ABN Amro bank voorbij komen om de router van haar computer te controleren. Ook zou deze medewerker de tablet, telefoon, bankpas en e-reader meenemen ter controle. Even later kwam er inderdaad iemand, die alles in de woning ging controleren en apparaten meenam zogenaamd ter controle. Omstreeks 19.00 uur zouden deze teruggebracht worden. Toen dit niet gebeurde vertrouwde men het niet meer en werd de ABN-Ambro bank gebeld om het account en bankpas te blokkeren. De bank gaf aan dat er geld van de spaar naar de lopende rekening overgemaakt was, maar dat dit geld niet opgenomen kon worden. Door de politie werd een aangifte opgenomen en een onderzoek ingesteld.

Woensdag 10 april 2024
Nog een oplichting van bankfraude. Nu werd een 69 jarige inwoonster van Haaksbergen gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Er werd haar medegedeeld dat er vanuit Duitsland een betaling bij Amazon had plaatsgevonden. De 69 jarige gaf aan dat ze dit niet gedaan had en kreeg toen een link toegestuurd. Deze werd door haar geopend en toen kwam ze in haar internetbankieren app. Vervolgens heeft zij twee keer een bedrag van 819,00 euro overgemaakt naar een bankrekening in Duitsland. Later realiseerde de 69 jarige dat zij was opgelicht. Door de politie werd een aangifte opgenomen en zal er een nader onderzoek worden ingesteld.

Donderdag 11 april 2024
Zag een fietser laat in de avonduren, dat personen met zaklampen op een oprit bij een boerderij aan de Hengelosestraat liepen. Een politieauto ging gelijk die kant op en stelde een onderzoek in. Maar op het erf en in de buurt werden helaas geen verdachte personen meer aangetroffen.

 

Bron: Politie Haaksbergen