20 apr - 13:34 Haaksbergen - aangepast om 13:34

Politieberichten Haaksbergen week 15/16

Vrijdag 12 april 2024
De belastingdienst verstuurt nooit geen SMS bericht om een openstaande schuld te betalen! Een 73 inwoonster uit Haaksbergen deed dit echter wel. Er moest een openstaande schuld betaald worden van 352 euro. Als er niet betaald zou worden, werd er overgegaan tot beslaglegging. De politie heeft een aangifte van oplichting opgenomen en zal een nader onderzoek instellen.

Zaterdag 13 april 2024
Constateerde een politieagent, dat een 24 jarige automobilist uit Eibergen 200 km/u over de Eibergsestraat reed. Aldaar is 80 km/u toegestaan. Na en meetcorrectie was de definitieve snelheid 187 km/u. Het rijbewijs van de 24 jarige werd ingevorderd.

Zondag 14 april 2024
Auto total loss na aanrijding met een ree. Had een automobilist op de N18 met een snelheid van 100 km/u een aanrijding met een overstekend ree. Van het beestje bleef weinig over en de auto moest geborgen worden door een bergingsbedrijf.

Maandag 15 april 2024
Zou op de parkeerplaats van de Ronde Bultenweg een man van rond de 50-60 jaar met zijn broek op de enkels in zijn auto zitten. Daarbij claxonneerde hij naar de meldster en deed hij af en toe de alarmlichten aan. Door de politie werd één auto aangetroffen met daarin een 79 jarige man uit de Rietmolen. Deze voldeed aan het opgegeven signalement maar had zijn broek aan en was aan het eten. Hij ontkende ontkende ook het bovenstaande. Aangezien de meldster geen aangifte deed, heeft de politie geen nader onderzoek ingesteld.

Dinsdag 16 april 2024
Werd een 15 jarige jongen uit Syrië aangehouden voor vernieling van een ruit bij de Centrale Opvang Asielzoekers minderjarigen aan de Molenstraat. De 15 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne, aldaar werd hij gehoord met een tolk. De 15 jarige bekende de vernieling en werd met een dagvaarding weer heengezonden.  Later op de dag kreeg de politie de melding dat 30 jongeren aan het vechten waren in de COA aan de Molenstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, was de rust net wedergekeerd.

Woensdag 17 april 2024
Zag de politie op de Zoomweg een auto rijden, waarvan de bestuurder al eens eerder onder invloed van drugs was. Na en drugstest bleek de 34 jarige bestuurder uit Enschede nu ook weer onder invloed van drugs te zijn. Daarop werd hij aangehouden en vond er een bloedafname plaats aan het politiebureau te Goor.

Donderdag 18 april 2024
Was een bewoner van de Assinkweg in zijn tuin met een metaaldetector aan het zoeken naar voorwerpen. Daarbij trof hij tot zijn verbazing oude munitie aan. Door een explosieven-deskundige van de politie werd vastgesteld dat het een 20 mm granaat betrof. Deze zal volgende week opgehaald worden door de EOD.

Bron: Politie Haaksbergen