13:08 Haaksbergen - aangepast om 13:08

Politieberichten Haaksbergen week 15/16

DINSDAG 13 APRIL 2021
Kreeg de politie melding van een invalidenauto over de N18 met daarin bejaarde mensen. Door de politie werd deze niet meer aangetroffen. De melder gaf later door dat de invalidenwagen Haaksbergen al gepasseerd had.

WOENSDAG 14 APRIL 2021
Werd een 20 jarige inwoner in de nacht van woensdag op donderdag bekeurd voor het overtreden van de avondklok.

DONDERDAG 15 APRIL 2021
Werd een 62 jarige inwoonster uit Haaksbergen via Whatsapp benaderd door zogenaamd haar zoon. Deze zou een nieuw nummer hebben en of zijn moeder even geld wilde overmaken voor hem. De 62 jarige trapte er niet in en deed aangifte bij de politie.

VRIJDAG 16 APRIL 2021
Vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto op de Hondelink. Aan een 67 jarige fietser uit Goor werd geen voorrang verleend en deze kwam ten val. Door personeel van de ambulance werd de 67 jarige bekeken. Letsel viel mee en de 67 jarige kon zelfstandig zijn weg vervolgen.

Werden meerdere personen bekeurd voor het overtreden van de avondklok.

ZATERDAG 17 APRIL 2021
Vond er geluidsoverlast plaats aan de Dauwnetel. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

ZONDAG 18 APRIL 2021
Werd een ree aangereden op de Buurserstraat. Door een jachtopzichter werd het beestje uit zijn lijden verlost.

MAANDAG 19 APRIL 2021
Kreeg de politie de melding dat iemand op straat gevallen was aan de Ruissenborgh. Een 71 jarige man uit Hengelo was gevallen. Hij werd door personeel van de ambulance bekeken, ter plaatse verholpen aan zijn verwondingen en mocht daarna weer naar huis.

Kreeg een 65 jarige inwoner uit Haaksbergen via Whatsapp een berichtje van zogenaamd zijn zoon. Deze gaf aan dat hij een nieuwe telefoonnummer had. Eerst volgde er een whatsapp-gesprek tussen vader en “zoon” en het klonk het allemaal heel vertrouwelijk. De zogenaamde zoon vroeg om even 2300 euro over te maken. Dit wilde de 65 jarige wel, maar zijn daglimiet bleek te laag te zijn ingesteld. Op een gegeven moment belde de 65 jarige voor de zekerheid maar even met zijn echte zoon en toen bleek dat men probeerde hem op te lichten. De 65 jarige werd nog wel een keer gebeld, maar gaf gelijk door dat hij aangifte ging doen bij de politie.

Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen