12:21 Haaksbergen - aangepast om 12:21

Politieberichten Haaksbergen week 19/20

Dinsdag 7 mei 2024
Vond er opnieuw bankhelpdeskfraude plaats.  Een 74 jarige inwoner uit Haaksbergen werd gebeld door iemand die zich voordeed als  medewerker van de de alarmlijn van de Rabobank. Met de mededeling, dat er geld van zijn rekening zou worden overgemaakt naar het buitenland. Om dit te voorkomen moest de 74 jarige een bedrag van 990 euro overmaken. Ook werd er een  e-mail ter bevestiging naar de 74 jarige verzonden, zodat hij kon zien dat alles betrouwbaar was. Na het overmaken van het geldbedrag vertrouwde de 74 jarige het toch niet. Hij nam contact op met de Rabobank. Er bleek sprake te zijn van fraude en de transactie van 990 euro kon nog net op tijd geblokkeerd worden. Een aangifte werd opgenomen en de politie zal een nader onderzoek instellen.

Woensdag 8 mei 2024
Zag een brandweerman in vrije tijd een rode gloed bij een woning aan de Olthuisweg. Hij dacht dat er vermoedelijk een brand gaande was en belde 112. De politie constateerde dat de rode gloed veroorzaakt werd door een broedlamp boven een aantal kuikens.

Donderdag 9 mei 2024
Controleerde de politie een aantal visstekken bij de bergingsvijver aan de Eibergsestraat. Bleek dat twee vissers de verkeerde vispassen bij zich hadden. (vissen zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar). En één viste er met te veel hengels. Er werden waarschuwingen uitgedeeld door de politie, omdat er nog steeds geen onderhandelingen zijn over een vroegpensioenregeling voor de politie.

Tijdens het dauwtrappen bleven op de Eibergsestraat twee fietsers met het stuur in elkaar haken. Beide fietsers, van 24 en 25 jaar oud uit Borne en Enschede, kwamen ten val en werden in een ambulance nader onderzocht. Het letsel viel reuze mee en beiden konden hun weg vervolgen.  Eén van de fietsers liet zich toch maar ophalen, omdat hij de nodige alcohol op had en zich toch best bezeerd had.

Vrijdag 10 mei 2024
Viel een 52 jarige man uit Emmen vanaf anderhalf meter achter op zijn hoofd tijdens werkzaamheden bij een woning aan de Langenbergweg. Behalve de politie werden ook ambulances, de brandweer en een traumaheli aangestuurd. Bleek dat het 52 jarige slachtoffer tijdens zijn werk naar achteren was gestapt. Hierbij is hij van een richel ongeveer 1,5 meter naar beneden gevallen. De 52 jarige werd met spoed overgebracht naar het MST te Enschede. De arbeidsinspectie werd ingeschakeld om nader onderzoek te doen.

Zaterdag 11 mei 2024
Werd er bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een fiets bij het terrein van de Zomerfeesten De Hoeve.  En verder deed nog iemand aangifte van diefstal van zijn Gucci pet. Deze werd hem van achteren afgetrokken en de dader was hierna gelijk verdwenen.

Zondag 12 mei 2024
Was een 35 jarige harddrugsgebruiker helemaal de weg kwijt op de Benninkrotonde.  De 35 jarige gooide met van alles en sloeg wild om zich heen. Ook was er geen contact met hem te krijgen en bezeerde hij zich nog tegen een muurtje i.v.m. ongecontroleerde bewegingen. Politieagenten hebben de ambulancemedewerkers geholpen om de 35 jarige onder controle te krijgen. Na het toedienen van een slaapmiddel kon de 35 jarige mee per ambulance naar het MST te Enschede. Voor de veiligheid kreeg de 35 jarige handboeien om en ging ook een politieagent mee in de ambulance.

Maandag 13 mei 2024
Was een 60 jarige vrouw uit Haaksbergen op de Spoelsterstraat zo verward, dat ze auto’s aan het vernielen was. Ook had ze een fiets tegen een auto gegooid. De schade viel uiteindelijk reuze mee. Door de politie werd de geestelijke gezondheidszorg van Mediant ingeschakeld. Hierna werd de 60 jarige per ambulance vervoerd naar een locatie van Mediant om daar opgenomen te worden.

Bron: Politie Haaksbergen