19 mei - 08:52 Haaksbergen - aangepast om 08:52

Politieberichten Haaksbergen week 19/20

DINSDAG 11 MEI 2021
Zouden er zes paarden loslopen op de Eibergsestraat. Bij de komst van de politie had de eigenaar de paarden al gevangen.

WOENSDAG 12 MEI 2021
Bij een huisopruiming aan de Mozartstraat werd een patroonband van 3 meter met losse flodders aangetroffen. De munitie werd opgehaald door de politie en zal overgedragen worden aan de EOD.

Meldde een 72 jarige bewoner uit Haaksbergen, dat er buiten zijn weten om een nieuwe betaalpas was aangevraagd. De 72 jarige zag pas later de sms berichten van de bank waarin hem gevraagd werd of hij een nieuwe bankpas had aangevraagd en of hij zelf zijn opnamelimiet had verhoogd. Met de nieuwe betaalpas is door onbekenden een totaal bedrag van bijna 25.000 euro  opgenomen van zijn  rekening.  Een aangifte werd opgenomen.

DONDERDAG 13 MEI 2021
Kreeg de politie het bericht dat een vermiste 16 jarige jongen uit Haaksbergen weer veilig thuis was.

VRIJDAG 14 MEI 2021
Werd er melding gedaan, dat er een verdacht persoon op de oprit liep aan de Spoelsterstraat. Deze persoon zou iets over de poort gegooid hebben in de tuin van de buren. Door de politie werden camerabeelden meegenomen voor onderzoek. De volgende dag bleek dat iemand zijn I-pods was vergeten en deze door iemand over de poort was  gegooid.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van de achterklep met kentekenplaat  van een aanhangwagen op de parkeerplaats van de Gamma. Door de politie werden camerabeelden bekeken, echter zonder resultaat.

Deed een bewoonster van Het Meuke melding van het besmeuren van haar auto met vermoedelijk vla.

Werd er melding gedaan van diefstal van een aanhangwagen met daarin een paard. Door de politie werd de aanhangwagen met paard aangetroffen op de A35. Bleek uiteindelijk te gaan om een civiele kwestie waarbij men eigenhandig het paard heeft opgehaald.

ZATERDAG 15 MEI 2021
Vond er een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt aan de Spoorstraat. Een onbekende man stapte de winkel binnen en stopte vervolgens voor 100 euro vlees achter zijn jas. Van de dader zijn camerabeelden en de politie stelt een nader onderzoek in.

Vond er een brand plaats bij een cafetaria aan de Veldmaterstraat. Bleek een lekbak onder een frituurpan met frituurvet in de brand te staan. De brandweer had de brand snel onder controle.

ZONDAG 16 MEI 2021
Werd een 20 jarige jongen uit Enschede op de Alsteedsweg aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Door een GGD arts werd bloed van hem afgenomen voor onderzoek.

MAANDAG 17 MEI 2021
Werd op last van de burgemeester een drugspand aan de Dr Schaepmanstraat voor 3 maanden gesloten. Achter de woning werd een gestolen scooter aangetroffen. Deze werd opgehaald door de eigenaresse uit Enschede.

Vond er een conflict plaats in een tankstation aan de Hengelosestraat, alwaar iemand weigerde een mondkapje te dragen. Een 38 jarige uit Enschede die betrokken was bij het conflict bleek nog gesignaleerd te staan voor een bedrag van 182 euro of 3 dagen gevangenisstraf.  Het openstaande bedrag werd door de 38 jarige betaald in het politiebureau te Hengelo.