08:57 Haaksbergen - aangepast om 08:57

Politieberichten Haaksbergen week 2/3

Dinsdag 10 januari 2023
Melding van een reanimatie in Haaksbergen. Door de politie werd de AED aangesloten en hartmassage gestart. De ambulance kwam iets later ter plaatse en constateerde dat de 68 jarige inwoner van Haaksbergen al was overleden.

Woensdag 11 januari 2023
Werd er aangifte gedaan van vernieling. Tussen 07.50 uur en 18.15 uur had een witte BMW X1 geparkeerd gestaan aan de Spoorstraat.  Bij terugkomst zag de eigenaresse dat er een gat linksachter in de bumper van haar auto zat.  De politie is op zoek naar eventuele getuigen.

Donderdag 12 januari 2023
Kreeg de politie om 11. 30 uur de melding dat er een dreigende situatie met een mes plaatsvond in een woning aan de Spoorstraat. De bewoner werd in eerste instantie aangehouden voor bedreiging maar werd  vervolgens in een ambulance overgebracht naar Enschede voor beoordeling door de crisisdienst van de geestelijke gezondheidszorg.

Vrijdag 13 januari 2023
Kreeg de politie om 22.33 uur de melding om te gaan naar de Hibbertstraat in Haaksbergen. Aldaar lag een persoon op de grond welke onwel was en letsel had. Ter plaatse werd een 55 jarige inwoner van Haaksbergen aangetroffen. Hij was met zijn fiets gevallen en had daardoor letsel opgelopen aan zijn gezicht. De 55 jarige man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en ter controle werd hij meegenomen in een ambulance naar het MST te  Enschede. Wel kreeg hij een bon voor openbaar dronkenschap.

Zaterdag 14 januari  2023
Werd om 01.25 uur op de Eibergsestraat een 31 jarige automobilist uit Eibergen na een positieve speekseltest aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Hij werd overgebracht naar het politiebureau te Goor voor een bloedafname. Hierna werd hij heengezonden met een rijverbod van 24 uur. Na de uitslag van de bloedproef zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Was om 22.17 uur een 45 jarige inwoner van Haaksbergen onder invloed van alcohol van zijn fiets gevallen op de Cornelis Trooststraat. Bij de komst van de politie lag hij al in de ambulance en werd hij ter controle vervoerd naar het MST te Enschede.

Melding van bankfraude bij een 74 jarige inwoonster van Haaksbergen. Om 14.40 uur was zij gebeld door een zogenaamde medewerkster van de bank met de mededeling dat men haar wegens fraude wilde helpen. De 74 jarige vrouw moest haar bankrekeningnummers geven. En heeft vervolgens anderhalf uur met de “helpdesk” van de bank gesproken en tijdens dit gesprek zijn er vijf mailtjes gestuurd naar haar mailadres. Vervolgens is er 3600 euro van haar bankrekening afgehaald. Het telefoongesprek werd beëindigd met het verzoek aan de 74 jarige vrouw om deze dag niet meer haar bankrekeningen te bekijken. Zij zou de volgende dag wel gebeld worden door een medewerker van de bank. In de loop van de dag had de 74 jarige vrouw door dat zij was opgelicht. Door de politie werd een aangifte opgenomen en een nader onderzoek ingesteld.

Zondag 15  januari 2023
Werd om 00.14 uur op de Veldmaterstraat een 23 jarige automobilist uit Haaksbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Een uitgevoerde speekseltest bleek namelijk positief te zijn op cannabis, cocaïne en amfetamine. Bloedafname vond plaats in het politiebureau te Goor. Na de uitslag van de bloedproef zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Kreeg de politie om 02.55 uur de opdracht om te gaan naar de Goorsestraat te Haaksbergen. Hier zou een ongeval plaats hebben gevonden tussen een auto en een fietser. Ter plaatse aangekomen lag de 18 jarige fietser uit Haaksbergen al in de ambulance. Het slachtoffer had zwaar lichamelijk letsel en is met spoed naar het MST te Enschede gebracht. Bleek dat de fietser op of vlak bij de weg gefietst had en een aanrijding had gehad met de betrokken personenauto. De fietser kwam uit de richting van de Hoeve en reed in de richting van Haaksbergen tegen het verkeer in op de N weg. De bestuurder van de personenauto had hem niet gezien en reed daarbij de fietser aan.

Maandag 16 januari  2023
Kreeg de politie de oproep om te gaan naar een supermarkt aan de Spoorstraat te Haaksbergen. Hier zou vanaf 03.45 uur een inbraakalarm af zijn gegaan en de melder durfde niet alleen naar binnen.
Bij de ingang van de supermarkt , aan de kant van de Mr. Eenhuisstraat, werd waargenomen dat er tussen twee schuifdeuren, ter hoogte van het slot, lichte schade was aangebracht. Het leek alsof er getracht was de schuifdeuren met een schroevendraaier uit elkaar te duwen door deze er helemaal doorheen te steken. Of deze braaksporen ook daadwerkelijk gelinkt kunnen worden aan de inbraakmelding was niet te zeggen. Politieagenten zijn samen met de melder nog de hele supermarkt doorgelopen, maar niemand werd aangetroffen en verder was er ook niets verdachts te zien.

Bron: Politie Haaksbergen