08:18 Haaksbergen - aangepast om 08:18

Politieberichten Haaksbergen week 20/21

Vrijdag 20 mei 2022
Kreeg de politie het verzoek om te gaan naar een supermarkt in Buurse, aldaar zou een winkeldiefstal gepleegd zijn. De dader zou weggereden zijn in een auto, waarvan het kenteken was genoteerd. Bleek dat een medewerkster had gezien dat een man binnen gekomen was met een lege rugtas. En met een volle rugtas de kassa weer wilde passeren zonder wat te betalen. De man werd aangesproken met het verzoek om zijn rugtas leeg te halen. En vervolgens kwamen verschillende goederen uit de supermarkt tevoorschijn. Hierop werd de politie gebeld. Dit wilde de man niet en hij werd verbaal agressief. Om escalatie te voorkomen heeft personeel de man laten gegaan. Een aangifte werd door de politie opgenomen en de identiteit van de vermoedelijke dader is bekend. Een nader onderzoek zal worden ingesteld door de politie.

Zaterdag 21 mei 2022
Melding geluidsoverlast om 22.10 uur afkomstig van een feestje in een Natura 2000 gebied aan de Hofweg. Melder was bang dat het net als in het verleden weer zou doorgaan tot 03:00 uur in de nacht. De politie constateerde dat er een feestje gaande was met enkele fakkels en een vuurkorf. De afspraak werd gemaakt dat om 02:00 uur het feest afgelopen zou zijn en dat het muziekniveau niet harder zou worden gezet.

Een 57 jarige automobilist uit Almere zette op de Westsingel zijn auto stil in de berm. Hij zag echter niet dat er een sloot naast de berm zat, waar de auto vervolgens in gleed. De 57 jarige kon zelfstandig uit de auto komen. Zijn gehandicapte echtgenote kon als medepassagier echter niet zelfstandig uit de auto komen. De brandweer heeft mevrouw, die verder geen letsel had, voorzichtig via de achterzijde uit de auto gehaald. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken. Het voertuig bleek geen schade te hebben.

Zondag 22 mei 2022
Om 19.48 uur kreeg de politie het verzoek te gaan naar Roolfs te Haaksbergen. Daar zou een persoon zijn gevallen en buiten bewustzijn zijn. Bleek dat de 38 jarige bewoner uitgegleden was in de badkamer en hard ten val gekomen was op zijn hoofd. Ter controle werd hij met de ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Maandag 23 mei 2022
Kreeg de politie de melding om 23.18 uur te gaan naar de Hengelosestraat. Ter hoogte van de kruising van de N739 en Metaalstraat zou een voertuig door een persoon tot stilstand gebracht zijn, omdat de automobilist tegen het verkeer in de rotonde over wilde. In het voertuig zouden ook nog twee kleine kinderen zitten. Aldaar bleek het te gaan om een automobilist van Curaçao. Deze bleek pas sinds april 2022 in Nederland te verblijven. En had kennelijk nog wat moeite om een rotonde op de juiste wijze te nemen.

Dinsdag 24 mei 2022
Zou er om 20.45 uur een dreigende situatie zijn aan de M.A de Ruijterstraat. Bleek te gaan om een 15 jarige, die begeleid woont. De politie is met hem in gesprek gegaan, waarna hij werd opgehaald door zijn begeleiding.

Woensdag 25 mei 2022
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een groene omafiets, merk Spirit. Deze had tussen 14.15 uur en 23.45 uur gestaan bij het busstation aan de Zeedijk.

Donderdag 26 mei 2022
Bleek dat er drie fietsen waren gestolen in Haaksbergen. Deze diefstallen vonden plaats aan de Binnenveldweg, Goorsestraat en de Jhr von Heijdenstraat.

Kreeg de politie om 08.25 uur de melding dat een jongetje van 3 jaar in een pyjama rond aan het fietsen was op de Wiedenbroeksingel zonder toezicht. Door de politie werd de melder met het 3 jarige jochie aangetroffen. Bleek dat de 3 jarige woonachtig was aan de Merelstraat. Zijn ouders sliepen nog en waren zeer geschrokken. De 3 jarige was blijkbaar in staat geweest om de poort in de achtertuin te openen. Zijn ouders zouden het slot/knip van de poort gaan vervangen.

Bron Politie Haaksbergen