22 mei - 20:28 Haaksbergen - aangepast om 20:28

Politieberichten Haaksbergen week 20/21

Dinsdag 14 mei 2024
Mysterieus kistje aangetroffen aan de Veddersweg! De hond van een 75 jarige inwoner uit Haaksbergen trof tussen een hoop droge bladeren een soort klein aardappelkistje aan, die bedekt was met een vuilniszak. De kist was met drie dikke grondpennen vastgezet en stond op zijn kop. Nadat de kist verwijderd was, zat daar een kleinere kist onder. Deze was aan de bovenzijde afgedekt met vastgeniet keukenrolpapier met daarin gekookte rijst. In de bodem zaten wel 100 geboorde gaatjes van ongeveer 8 mm. De politie heeft geen idee wie of waarom deze kist daar zo geplaatst heeft?

Woensdag 15 mei 2024
Wie zijn de daders, die twee jongens van 13 jaar hebben mishandeld en bedreigd op de Geukerdijk. Zonder reden kreeg de ene 13 jarige een tik op zijn hoofd en in zijn zij. En de andere werd bedreigd met de woorden; “ Deze keer heb je geluk en de volgende keer ben je dood”. Bij de politie is nu wel een voornaam bekend van één van de mogelijke daders. Samen met de ouders van de 13 jarigen zal een onderzoek ingesteld worden om de volledige personalia van de daders te achterhalen.

Donderdag 16 mei 2024
Fiets gestolen aan de Bouwmeester. Was een 69 jarige inwoonster uit Haaksbergen even 20 minuten binnen bij de huisarts. Toen zij buiten kwam, bleek haar groene e-bike van het merk Gazelle met twee zwarte fietstassen gestolen te zijn. Bij de politie werd aangifte gedaan van diefstal.

Vrijdag 17 mei 2024
Vreemde melding in de nachtelijke uren via de ambulancedienst uit Driebergen. Een I-Watch/I-Phone met een Duits telefoonnummer gaf aan dat er een ongeval had plaatsgevonden in de omgeving van het Honeschpad/Onlandsbrug te Haaksbergen. Het telefoonnummer werd gebeld, maar geen gehoor. Politieagenten hebben samen met ambulancebroeders in het buitengebied gezocht waar het pikkedonker was. Echter zonder resultaat. Ook bij daglicht werd verder gezocht en het telefoonnummer werd nogmaals gebeld, echter weer zonder resultaat. Via de Duitse politie kon ook niet achterhaald worden wie het Duitse telefoonnummer in gebruik had. Nadat een WhatsApp bericht was gestuurd naar de eigenaar van de telefoon gaf deze dat alles in orde was. Hij had zijn mobiele telefoon verloren en deze inmiddels ook al weer teruggevonden.

Zaterdag 18 mei 2024
Zou de jeugd overlast veroorzaken en een tentje hebben opgezet bij de vijver aan de Steenbroak’s Es. De politie trof twee 15 jarige nachtvissers uit Haaksbergen aan. Deze gaven aan dat andere jongeren al vertrokken waren en beloofden dat ze de troep zouden opruimen.

Zondag 19 mei 2024
Ook in Haaksbergen werd gevierd dat Fc Twente de voorrondes van de Champions Leaque had gehaald. Zo deed een buurtbewoner melding van afsteken van zwaar vuurwerk bij sporthal De Els. Aldaar is de op-en uitstapplaats van de bussen van FC Twente fans.

Maandag 20 mei 2024
Zou de jeugd laat op de avond aan het schreeuwen en gillen zijn op een parkeerplaats aan de Scholtenhagenweg. Door de politie werd daar geen jeugd meer aangetroffen ook niet op parkeerplaatsen in de nabijheid van de Scholtenhagenweg.

Bron: Politie Haaksbergen