30 mei - 10:53 Haaksbergen - aangepast om 10:53

Politieberichten Haaksbergen week 21/22

Dinsdag 21 mei 2024
Waren twee jongens zeer gevaarlijk bezig door een zwaar plafond te slopen in een leegstaand pand aan de Enschedesestraat. Nadat ze betrapt waren, renden ze hard weg. Echter één vergat daarbij zijn fiets mee te nemen. Deze werd veiliggesteld in afwachting van de komst van de politie.  Een 14 jarige kwam zich na een tijdje melden om zijn fiets op te halen. En tevens vertelde hij aan de politie wat de naam van zijn vriendje was.  De politie is in gesprek gegaan met beide ouders over het gedrag van hun kinderen.

Woensdag 22 mei 2024
Vond er in januari 2024 een inbraak plaats bij een woning in Haaksbergen waarbij een kluis werd weggenomen. De politie heeft nu een anonieme tip ontvangen wie de mogelijke dader is en zal een nader onderzoek instellen.  Misschien dat nog meer mensen de daders herkennen? De beelden van hun zijn te zien op https://www.youtube.com/watch?v=ZBG8ZPVpxdc

Donderdag 23 mei 2024
Reed een 80 jarige automobiliste op de Van Kinsbergenstraat tegen een woning aan. De bestuurster liep geen letsel op en het bleek de woning van haar buurvrouw te zijn. Onderling werd de schade geregeld. Ook iemand van de woningbouwvereniging Domijn kwam ter plaatse voor de schade aan de huurwoning. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Vrijdag 24 mei 2024
Op woensdag 15 mei 2024 werden twee jongens van 13 jaar mishandeld en bedreigd op de Geukerdijk. Door de politie werd een nader onderzoek ingesteld en de dader bleek een 16 jarige jongen uit Haaksbergen te zijn.

Zaterdag 25 mei 2024
Maakte een bezorgde bewoner van de Veldmaterstraat melding, dat er een man met een schep voorwerp bij haar voor de deur zou staan. Deze man zou de weg kwijt zijn. Hierop heeft zij de man op leeftijd maar naar binnen gelaten.  Uiteindelijk bleek het om een 78 jarige man uit Haaksbergen te gaan. Normaal heeft hij een smartwatch om zijn pols waar een GPS tracker in zit. Echter had dit apparaat een storing waardoor zijn echtgenote hem niet kon traceren. Nadat zijn woonadres alsnog bekend was geworden, werd de 78 jarige opgehaald.

Zondag 26 mei 2024
Zou er een auto in de brand staan aan de Watermolenweg. Ook zouden omstanders last hebben van hun longen i.v.m. rook die ze hadden ingeademd. Uiteindelijk bleek dat de auto niet in brand stond, maar een buffet wat werd weggebracht. Deze was door de warmtehouders gaan branden. Niemand bleek dusdanig gewond te zijn, dat vervoer met de ambulance naar het MST noodzakelijk was.

Maandag 27 mei 2024
Poging inbraak woning / insluiping aan de Middelhuisstraat! Een bewoner zag een kleine beschadiging aan de voordeur en het kozijn. Hij wilde geen aangifte doen, maar het alleen laten weten aan de politie. En had de vraag of er nog meer van dit soort pogingen van inbraak hadden plaatsgevonden in Haaksbergen de afgelopen tijd. Bij de politie zijn de afgelopen tijd echter geen meldingen gedaan van inbraken in woningen in de gemeente Haaksbergen.

Bron: Politie Haaksbergen