05 jun - 10:41 Haaksbergen - aangepast om 10:41

Politieberichten Haaksbergen week 22/23

Dinsdag 28 mei 2024
Was een 81-jarige vrouw uit Nijmegen verdwaald in het Haaksbergerveen. Zij belde in paniek 112 met de mededeling dat ze de weg kwijt was en dat de batterij van haar telefoon bijna leeg was. Hierna viel de verbinding weg. Door de politie werd samen met BOA’s een zoektocht op touw gezet. De auto van de 81 jarige werd aangetroffen aan de Hanebulterweg/Statersdijk. Een half uurtje voordat het donker werd, trof men de 81 jarige vrouw in goede gezondheid aan in het Haaksbergerveen. Door de politie werd ze teruggebracht naar haar auto.

Twee weken geleden werd een mysterieus kistje aangetroffen in het bos aan de Veddersweg! De eigenaar heeft zich gemeld na het plaatsen van een politiebericht. Het kistje was bedoeld om microben (bacteriën, schimmels en eencellige organismen) te vangen. Het kistje werd teruggegeven, maar wel met de restrictie om zich de volgende keren niet meer buiten de bospaden te begeven.

Woensdag 29 mei 2024
Politieachtervolging in Haaksbergen! Reed de politie over de parkeerplaats van de Ronde Bultenweg. Toen de aandacht werd getrokken door een Volkswagen Golf die met hoge snelheid wegreed. De auto bleek sinds eind 2023 als gestolen geregistreerd te staan. De auto ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Wiedenbroeksingel, Hengelosestraat en Goorsestraat. De bestuurder reed als een bezetene harder dan 100 km/u door de bebouwde kom. En pakte daarbij de berm, stoep, rotonde binnendoor en de middengeleider. Op dat moment reden er diverse fietsers over de Goorsestraat. Op de Wissinkweg is de politie de gestolen auto uit het oog verloren. Later op de dag werd in Nijmegen een 43 jarige man uit Tilburg aangehouden in de gestolen Volkswagen Golf.

Donderdag 30 mei 2024
Deed een bewoner van de Maatkamp melding van een malafide loodgieter. De bewoner had thuis een leiding verstopt en via het internet een loodgieter gevonden. Deze kwam en heeft een schatting gemaakt van de kosten. Hierna werd de leiding schoongemaakt. Maar het bedrag van de kosten werd ineens 1769,50 euro, omdat er in meters werd gerekend.  Dit bedrag werd betaald. Via de rechtsbijstandsverzekering gaat men proberen om de kosten alsnog naar beneden te krijgen. De politie geeft het advies om een gerenommeerde loodgieter in dienst te nemen. Goede afspraken te maken over de prijs en dan het liefst op papier. Vraag ook naar de garantie en betaal nooit per meter bij een verstopping.

Vrijdag 31 mei 2024
Mountainbiker zwaar gewond op de Stendermolenweg. Botste een 57 jarige mountainbiker uit Haaksbergen op een houten paaltje tussen het fietspad en het zandpad. Daarbij viel de mountainbiker voorover en kwam zeer ongelukkig terecht. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plaats van het ongeval. Aangezien het letsel zo ernstig was, werd het slachtoffer met de traumahelikopter vervoerd naar het MST te Enschede.

Kluis aangetroffen op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Alsteedsweg! Het bleek te gaan om een kluis die aan de achterzijde was opengesneden. Op de locatie waar de kluis was aangetroffen, had de week daarvoor een stel buitenlanders gekampeerd. Deze hadden een auto bij zich met een buitenlands kenteken. Dit kenteken is bij de politie bekend. Een nader onderzoek zal worden ingesteld..

Zaterdag 1 juni 2024
Welke jongeren hebben een boom in brand gestoken aan de Dr Schaepmanstraat? Kreeg de politie het verzoek van de brandweer om onderzoek te doen naar een verbrande boom. Door een getuige was gezien, dat een groep jongeren vuurwerk gooiden in de holle ruimte van deze boom. In de holle ruimte was brand ontstaan die zich naar boven had verspreid. Hierdoor is de boom nu dusdanig beschadigd, dat deze mogelijk moet worden omgezaagd. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld. Mogelijk zijn er camerabeelden van de daders. En zijn er nog meer getuigen, die weten wie de daders zijn?

Zondag 2 juni 2024
Illegaal parkeren op de laadplek voor elektrische auto’s op de Sterrebosstraat! De bezitter van een elektrische auto kon niet wegrijden, omdat de auto ernaast met de autoband op hun laadkabel stond. Dit betrof een leasevoertuig en de politie kon de bezitter van deze auto niet achterhalen. Wel werd een bekeuring uitgedeeld voor het parkeren op een laadplek voor alleen maar elektrische auto’s.

Maandag 3 juni 2024
Zag de politie een bekende drugsgebruiker rijden op zijn bromfiets over de Sterrebosstraat. Ook nu testte de 44 jarige bestuurder uit Enschede positief op het gebruik van amfetaminen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar de politiepost te Haaksbergen voor de bloedproef. Als blijkt uit de uitslag van de bloedproef dat deze te hoog is, dan zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Reed een automobilist op de N18 een ree aan. Het beestje overleefde de aanrijding niet en de auto liep schade op.

 

Bron: Politie Haaksbergen