12:07 Haaksbergen - aangepast om 12:07

Politieberichten Haaksbergen week 24/25

Vrijdag 17 juni 2022
Vond er omstreeks 10.00 uur een poging tot illegale afvaldumping plaats aan de Oude Enschedesestraat.

Meldster was haar hond aan het uitlaten en zag een voertuig staan. Persoon welke bij het voertuig hoorde, had een 4-tal kussens van een bankstel uitgeladen en leek voornemens om deze daar achter te laten in de berm. Meldster heeft de persoon gegroet. En zag bij het doorlopen dat er nadien overlegd werd met een tweede persoon welke nog in het voertuig zat. Uiteindelijk heeft de persoon de vier kussens weer in zijn voertuig (kofferbak) gedaan en is doorgereden.

Zou aan de Verdistraat om 13.34 uur iemand met een insult op drie meter hoogte liggen. De politieauto moest vanuit Goor komen. Toen deze ter plaatse was, bleek de persoon al zelfstandig de ambulance ingelopen te zijn.

Zou om 23.28 uur op het terras bij een horecagelegenheid aan De Markt een gast zitten die een horecaverbod had. Deze gast werd meerdere malen verzocht te vertrekken, maar weigerde dit. Na een gesprek met de politie, en met een bon op zak voor het niet op eerste vordering tonen van zijn ID-kaart, is de 57 jarige man uit Haaksbergen alsnog vertrokken.

Zaterdag 18 juni 2022
Werd er een aangifte opgenomen van het verlaten plaats van ongeval gepleegd op 18 juni 2022 tussen 17.00 uur en 17.20 uur op een parkeerplaats van De Plus gelegen aan Veldmaterstraat. Betrokken personenauto betrof een Opel Corsa voorzien van kenteken TF552H. Het glas van het knipperlicht aan de bestuurderszijde was kapot en daaronder zat een kras op de bumper. Volgens de aangever kan het haast niet anders dan dat er een andere auto schade heeft gereden aan zijn auto, terwijl deze het parkeervak verliet.

Zondag 19 juni 2022
Omstreeks 12.38 uur vond er een aanrijding plaats op de Irenesingel. Daarbij kwamen een personenauto met een snorfiets met elkaar in aanrijding. De 18 jarige bestuurder van de snorfiets nam de bocht wat ruimer om zodoende zicht te krijgen op het tegemoetkomende verkeer. Door natte weersomstandigheden kwam de bestuurder van de snorfiets echter ten val  en reed tegen het voorwiel van de tegemoetkomende personenauto aan. De 18 jarige bestuurder van de snorfiets liep daarbij een verwonding op aan zijn onderbeen. Nadat zijn letsel bekeken was door de personeel van de ambulance kreeg de 18 jarige het advies om naar de huisartsenpost te gaan.

Werd een 83 jarige vrouw uit Haaksbergen aangesproken door een onbekende man terwijl zij haar hondje aan het uitlaten was. In eerste instantie was het een gewoon gesprek. Na enige tijd zei de man; “ik vind je zo knap, mag ik je zoenen”. De 83 jarige zei nee en toen fietste de man weg. De 83 jarige ging naar huis en later op de middag stond de man ineens bij haar voordeur en belde aan.  De 83 jarige deed niet open. Wel deed de man een briefje door de brievenbus met de tekst; I Love You met op de achterzijde een seksueel overschrijdende tekst. Hierdoor was de 83 jarige  erg overstuur. Zij werd door de politie gerustgesteld. De politie heeft hierna een stevig gesprek gevoerd met een 57 jarige man uit Haaksbergen. Volgens hem had hij geen strafbaar feit gepleegd en was er sprake van vrijheid van meningsuiting.  De politie heeft hem dringend verzocht om te stoppen met deze activiteiten.

Maandag 20 juni 2022
Kreeg de politie om 00.47 uur het verzoek om te gaan naar de Ferdinand Bolstraat, alwaar de bewoner zou lopen schreeuwen. De politie hoorde geschreeuw vanuit een slaapkamer en de bewoner deed naakt de deur open.  Hij werd  gewaarschuwd om het verder rustig te houden. De bewoner was zichtbaar dronken. En kwam op een gegeven moment dreigend op de politie af. Nadat het stroomstootwapen op hem gericht werd, ging de bewoner weer naar binnen en bleef het de rest van de nacht rustig.

Om 08.26 uur is een 57 jarige vrouw uit Haaksbergen, die uit de nachtdienst kwam,  waarschijnlijk achter het stuur van haar auto in slaap gevallen. In de bocht aan de Kolenbranderweg is  zij rechtdoor gereden en heeft hierbij een lantaarnpaal en een boom omver gereden. De 57 jarige is nagekeken door de ambulance maar kon zelfstandig naar huis. En werd opgehaald door een bekende van haar. De auto werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Dinsdag 21 juni 2022
Kreeg de politie om 07.07 uur een melding om te gaan naar de Boerenmaat. Een buurvrouw zag dat de achterdeur geopend was, maar de bewoner van die woning was echter op 18 juni 2022 overleden. Ter plaatse bleek dat een raam van de achterdeur vernield was.  Door de politie werd een onderzoek ingesteld in de woning, maar alles zag er nog netjes uit. Niets was doorzocht of leek verplaatst te zijn. De woningbouwvereniging zou het verbroken raam vervangen.

Melding om 08.22 uur dat er een persoon samen met een herdershond aan de kant van de weg lag aan de Goorsestraat en dan thv de bushalte. De politie trof een bekende 38 jarige zwerver liggend in het gras aan. Naast hem lag zijn herdershond. De 38 jarige gaf aan dat hij daar lag te genieten van de zon. En dat nu mensen zich wel zorgen om hem maken wanneer het mooi weer is, maar in de winter niet. Verder blijkt hij rond te zwerven in Haaksbergen, Oldenzaal, Enschede en andere plaatsen. Dit doet hij dan te voet en met de bus.

Melding 10.58 uur Blankenburgerstraat, aldaar zou in de bibliotheek en aanliggend seniorencomplex een gaslucht geroken worden. Op verzoek van de brandweer liet de politie alle aanwezige personen buiten verzamelen. Brandweer had het gaslek snel gevonden, bleek in de grond onder een keuken te zitten. Situatie vervolgens weer onder controle en iedereen kon weer retour naar zijn eigen woning.

Zag een motoragent om 18.04 uur over de parallelrijbaan van de Goorsestraat een 16 jarige rijden op een veel te snelle bromfiets. Aangezien de 16 jarige afremde voor een drempel en hij gewaarschuwd werd door andere verkeersdeelnemers kon de exacte snelheid niet worden vastgesteld. Wel werd een WOK (wachten op keuren) melding geplaatst op het kenteken van de bromfiets. De 16 jarige dient dus zijn bromfiets aan te bieden voor een keuring en deze moet dan weer voldoen aan de wettelijke eisen.

Zou om 20.30 uur een 52 jarige bewoner van de Beethovenstraat met een bijl in de tuin staan en bakstenen aan het gooien zijn. Toen de politie ter plaatse kwam, was de 52 jarige al weer in zijn woning. De politie heeft met hem gesproken en hij bleek zwaar onder invloed van drugs te zijn. Op verzoek van de politie is hij gaan slapen.

Woensdag 22 juni 2022
Kreeg de politie deze dag meerdere meldingen over een 35 jarige bewoner van de Ferdinand Bolstraat. Hij zou daarbij zijn woning vernielen, geluidsoverlast veroorzaken, onder invloed van alcohol zijn en bloeden. De ambulance kwam ter plaatse voor een beoordeling. Echter zij en de politie konden weinig betekenen voor de 35 jarige. Hem werd het advies gegeven om hulp te zoeken.

Zou om 14.43 uur een kermisexploitant met pech op de nieuwe N18 staan. Deze verklaarde de oplegger met inhoud (botsauto-attractie) pas geleden te hebben gekocht. Hij dacht dat de technische staat van de oplegger wel goed was en is gaan rijden. Bleek dat de oplegger inmiddels al ruim 8 jaar niet meer APK gekeurd bleek. De medewerker van het bergingsbedrijf constateerde behoorlijk wat potentieel levensgevaarlijke gebreken aan de oplegger.
Bleek dat de remboosters compleet uitgedraaid waren, de ABS stekkers bleken niet aangesloten, de metalen stroppen om de assen bleken dan wel afgebroken dan wel compleet door geroest. Derhalve werd besloten om de oplegger af te laten slepen door een bergingsbedrijf. En werd er door de politie een WOK status op het kenteken van de oplegger  gezet. De kermisexploitant mag de oplegger niet vervoeren over de openbare weg anders dan op een oplegger (dieplader). Pas na goedkeuring door het RDW mag deze oplegger weer de openbare weg op.

Melding om 17.59 uur dat een Duitse vrouw belde over een onwelwording. Locatie onduidelijk en de verbinding viel steeds weg. De politie heeft de ambulance helpen zoeken. Telefoonmast aan de Meddelerweg werd aangestraald maar men zou 100 meter over de grens op NL grondgebied zitten. Uiteindelijk zijn de personen door de Duitse politie aangetroffen aan de Duitse kant van de grens.

Donderdag 23 juni 2022
Deed een bewoner van de Emanuel de Wittestraat melding van een babbeltruc aan zijn deur. Iemand uit naam van een onderhoudsbedrijf kwam aan de deur voor het reinigen van de dakgoot. De bewoner dacht dat het een goede deal was en is akkoord gegaan. Aankomende zaterdag zouden men bezig gaan. Bij wat zoekwerk kwam de bewoner er achter dat het bedrijf zou frauderen. De bewoner heeft de afspraak afgezegd en melding gedaan bij de politie.

Vond er een burenruzie plaats aan de Wolkammerstraat. Door de politie werd bemiddeld.

Bron: Politie Haaksbergen