27 jun - 11:27 Haaksbergen - aangepast om 11:27

Politieberichten Haaksbergen week 25/26


Dinsdag 18 juni 2024
Op de Steenbreek reed de bestuurder van een bezorgbus van PostNL tegen een lantaarnpaal aan. Deze lantaarnpaal stond nu zo scheef dat er de mogelijkheid tot omvallen bestond. Een getuige, en later de politie, hebben gesproken met de 27 jarige bestuurder uit Enschede. Deze gaf aan dat hij de schade zal melden en regelen bij de gemeente Haaksbergen.

Woensdag 19 juni 2024
Een 62 jarige man uit Haaksbergen ging naar zijn pony’s aan de Oldenkotsedijk. Hij zag dat er twee fietsen in het weiland lagen en zag een onbekende knaap bij zijn schuurtje. De 62 jarige gaf aan dat hij de jongen bij het schuurtje had aangesproken. Om vervolgens van achteren op zijn hoofd te worden geslagen door een andere jongen. Onbekend met wat er geslagen werd, maar de 62 jarige liep hierdoor een dikke bult op. Het signalement van de degene die hem geslagen heeft luidt; ongeveer 20 jaar oud, donkere huidskleur en hij droeg een wit trainingspak. Met de politie werd afgesproken dat de 62 jarige gelijk 112 zou bellen als hij de jongens weer ziet.

Donderdag 20 juni 2024
Werd een 34 jarige man uit Almelo in het centrum van Haaksbergen aangehouden voor het onttrekken van een 15 jarige jongen aan het ouderlijk gezag. De 34 jarige werd overgebracht en ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. De 15 jarige werd door een medewerker van een jeugdinstelling opgehaald en teruggebracht.

Vrijdag 21 juni 2024
Wilde een 29 inwoonster van Haaksbergen een afspraak maken bij de politie voor het doen van aangifte van smaad/laster. Er zou een filmpje op Youtube geplaatst zijn, waarin de nodige details over de 29 jarige werden vermeld. Nadat de politie de beelden had bekeken, bleken deze wel inbreuk te maken op de privésfeer van de 29 jarige. Echter was er geen sprake van smaad of laster.

Zaterdag 22 juni 2024
Insluiping in een woning aan de Lansinkstraat? Volgens buren was er de afgelopen nacht bezoek geweest, terwijl de bewoner niet thuis was. Door de politie werd een nader onderzoek ingesteld. Vermoedelijk heeft zich iets afgespeeld in de familiesfeer, waarbij er iets werd opgehaald uit de ouderlijke woning.

Zondag 23 juni 2024
Van wie is het kostbaar bouwmateriaal van roestvrijstaal dat in een droge sloot is gedumpt aan de Grevenpaalweg? Kreeg de politie de melding dat iemand aldaar assen en flensen had aangetroffen van enkele duizenden kilo’s zwaar. Vermoedelijk zijn deze na een diefstal gedumpt.  Het materiaal werd later met een grijper opgehaald door de milieudienst Twente. De politie is op zoek naar de eigenaar.

 Maandag 24  juni 2024
Zag de politie verschillende kinderen rijden op een elektrische step over de openbare weg in Haaksbergen. De kinderen werden aangesproken en hun ouders in kennis gesteld dat dit verboden is.  Een e-step wordt namelijk gezien als bijzondere bromfiets en mag alleen de weg op als de RDW het type heeft aangewezen en goedgekeurd. Op dit moment zijn er geen goedgekeurde e-steps in Nederland! De politie kan een boete uitdelen of bij herhaling de e-step in beslag nemen.

Bron: Politie Haaksbergen