09:56 Haaksbergen - aangepast om 09:56

Politieberichten Haaksbergen week 25/26

DINSDAG 22 JUNI 2021
Vond er in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaats bij een winkel aan de Spoorstraat. Een ruit werd ingegooid en de dader ging er met de buit te voet er vandoor. Een politiehond greep de 21 jarige dader uit Rekken. Deze had zich met de buit verstopt in de bosjes tussen ’t Meuke en de Hibbertstraat.  Nadat de bijtwond bekeken was door een arts kon de 21 jarige worden ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

WOENSDAG 23 JUNI 2021
Viel een 79 jarige man uit Haaksbergen van de fiets aan de Lansinkstraat. Ter controle werd hij met de ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Werd een 79 jarige vrouw op woensdagavond gebeld door iemand die zich uitgaf al een medewerker van de Rabobank. En dan met de mededeling, dat ze morgen haar bankpas kwamen ophalen. De 79 jarige vertrouwde het niet en heeft het gesprek afgebroken. Daarna heeft zij de Rabobank gebeld en deze deelde haar mede dat de Rabobank nooit zou bellen om een bankpas op te halen.

DONDERDAG 24 JUNI 2021
Werd een 48 jarige man uit Haaksbergen aan de Duinroos aangehouden voor mishandeling van zijn partner. De 48 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne.

Had een 72 jarige man problemen met zijn computer en dacht dat hij de Google Helpdesklijn belde. Dit bleken echter internetcriminelen te zijn, die de computer overnamen van de 72 jarige door kwaadaardige software te plaatsen. De 72 jarige toonde verder zijn legitimatiebewijs en tikte zijn pincode in bij het internetbankieren, terwijl zijn computer al was overgenomen. Na een betaling gedaan te hebben van 2 euro werd er 300 euro van zijn bankrekening afgeschreven.

Merkte een 66 jarige vrouw uit Haaksbergen dat haar portemonnee was gestolen uit haar handtas in een supermarkt aan de Spoorstraat.  De politie doet nader onderzoek aan de hand van camerabeelden.

Kwam een 86 jarige vrouw ten val op de Goorsestraat.  Met de ambulance werd zij ter controle overgebracht naar het MST te Enschede

VRIJDAG 25 JUNI 2021
Reed een 39 jarige bestuurster uit Eibergen tegen twee lantaarnpalen aan op de Enschedesestraat. De 39 jarige bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en werd overgebracht naar het politiebureau te Enschede, alwaar een bloedproef plaatsvond.

Werd een container gestolen aan de Metaalstraat. Een getuige zag een vrachtauto met daarop de container in Zutphen. De vrachtauto met valse kentekenplaten en de container werden inbeslag genomen en de politie doet nader onderzoek.

ZATERDAG 26 JUNI 2021
Kreeg de politie meerdere meldingen over een verward persoon in Haaksbergen. De 40 jarige man uit Hengelo werd beoordeeld maar bleek geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving te zijn, waarop de psychiater besloot om geen verzoek te doen tot een gedwongen opname.

Kreeg de politie meerdere meldingen op verschillende locaties in Haaksbergen van geluidsoverlast.

ZONDAG 27 JUNI 2021
Lag een 19 jarige man uit Groningen te slapen in de berm aan de Eibergsestraat. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn, zat onder de modder en zijn fiets lag in de sloot. De 19 jarige wist niet meer waar hij was en werd vervolgens afgeleverd bij zijn ouders in Haaksbergen.

MAANDAG 28 JUNI 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een fiets, merk Gazelle. De fiets werd zondag 27 juni tussen 16-23 uur gestolen bij het busstation te Haaksbergen.

Kreeg een 53 jarige een Whatsappbericht zogenaamd van haar zoon dat zijn telefoon kapot was en hij een nieuw telefoonnummer had. Ook was zijn laptop stuk en daardoor kon de “zoon” nog niet internetbankieren. En of zijn moeder even een bedrag van meer dan 2000 euro wilde overmaken, dit werd gedaan. Toen de 53 jarige opnieuw een verzoek kreeg om geld over te maken vertrouwde zij het niet meer en bleek zij te zijn opgelicht.

Bron: Politie Haaksbergen