03 jul - 08:45 Haaksbergen - aangepast om 08:45

Politieberichten Haaksbergen week 26/27

Dinsdag 25 juni 2024
Werd een 84 jarige inwoonster opgelicht door iemand die zich voordeed van de politie te zijn. Er werd haar telefonisch medegedeeld dat er  fraude gepleegd was met haar bankpas. De 84 jarige woonde verder in een gevaarlijke buurt en zij moest ook haar sieraden afgeven aan de “Politie”. Een tijdje later stond er iemand bij de 84 jarige voor de deur. Sieraden en haar bankpas werden afgegeven. Bleek even later, dat er ook al geld was opgenomen in Haaksbergen met de bankpas van de 84 jarige. Aangezien dit een ongebruikelijke transactie was, werd de bankpas van de 84 jarige gelijk geblokkeerd door de bank. De politie heeft een aangifte opgenomen en zal een nader onderzoek instellen.

Reed een 27 jarige motorrijder met hoge snelheid tegen de midden vangrail op de N18. Door de hoge snelheid was de motorrijder in de linker berm terecht gekomen. Daarbij kon hij zijn motor niet onder controle houden en gleed over een behoorlijke afstand met zijn lichaam over de vangrail. Per ambulance werd de 27 jarige met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

Woensdag 26 juni 2024
Maakten buurtbewoners zich zorgen over een verwarde man die leek te slapen op een bankje aan de Spoorstraat.
Het bleek te gaan om een 71 jarige man, die normaal verblijft in een verzorgingstehuis te Haaksbergen. De 71 jarige was zwaar onder invloed van alcohol en vond het ook nog eens nodig om een politieagent te beledigen. Aangezien de 71 jarige gelijk zijn excuus aanbood, kreeg hij een waarschuwing voor de belediging. Wel kreeg hij een bon voor openbare dronkenschap.

Donderdag 27 juni 2024
Bleek een vrouw van haar fiets gevallen te zijn aan de Zoddebeekweg.  Toen de politie ter plaats kwam, bleek de vrouw per ambulance met onbekend gebleven letsel al vervoerd te zijn naar het MST te Enschede.

Zagen passanten op de Haaksbergerweg een man op het fietspad liggen, die leek gevallen te zijn met zijn fiets. Eerste hulp werd verleend, echter bij de komst van de ambulance bleek de man, een 62 jarige Duitser, te zijn overleden. De politie deed verder onderzoek om een misdrijf uit te sluiten. Er bleek sprake te zijn van een natuurlijke dood.  Via de Duitse politie werd familie van de overledene in kennis gesteld.

Vrijdag 28 juni 2024
Een iPhone telefoon deed automatisch melding van een auto-ongeluk! Zo kreeg de politie het verzoek via de ambulancedienst om naar de Hengelosestraat ter hoogte van de Wissinkbrinkweg te rijden, vanaf die locatie was namelijk een telefoontje binnengekomen bij de 112 alarmcentrale. De politie constateerde echter dat er geen ongeval had plaatsgevonden. Wel reed er een automobilist rondjes, die kennelijk op zoek was naar iets. Bleek dat deze bestuurder vergeten was, dat zijn iPhone telefoon nog op het dak van zijn auto lag. Door de val van de iPhone telefoon had deze automatisch de 112 alarmcentrale gebeld.

Zaterdag 29 juni 2024
Controleerde de politie op de parkeerplaats van de Ronde Bultenweg een 39 jarige automobilist uit Enschede. Na een drugstest bleek de 39 jarige positief te scoren op het gebruik van THC . De 39 jarige werd aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne alwaar een bloedproef werd afgenomen.

Zondag 30 juni 2024
Zo dronken dat je niet meer weet wat je vakantieadres is! Tijdens het buurfeest De Veldmaat Bruist had een 46 jarige Duitser dusdanig veel alcohol genuttigd dat deze totaal verward was. Ook de dag ervoor was de 46 jarige al dronken geweest. Hij had toen bij meerdere woningen aangebeld en om hulp gevraagd. Door de politie werd hij toen naar zijn Bed & Breakfast gebracht in Haaksbergen. Ook nu kreeg hij, met een bon voor openbare dronkenschap, een lift van de politie naar zijn Bed & Breakfast adres. De eigenaar van het Bed & Breakfast was niet gediend van de komst van de politie. De dronken Duitse gast kon de volgende dag zijn spullen pakken en was niet meer welkom!

Maandag 1 juli 2024
Vond er een aanrijding plaats zonder gewonden op de Goorsestraat. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de partijen het al eens over de schuldvraag. En ging men samen het Europees schadeformulier invullen.

Bron: Politie Haaksbergen